Pentru cabana Urlea, noi vom colinda!

Pentru cabana Urlea, noi vom colinda!

Pentru Cabana Urlea.
Cabana Urlea, înainte să ardă.
Foto: Poveștile Carpaților

Sâmbătă, 14 decembrie, ora 9.30 ne întâlnim la Schitul Breaza, mai sus de Popasul Vânătorilor. Vom urca pe traseul Colții Brezei, cu popas pe la cetatea Negru Vodă.

În funcție de pregătirea fizică a participanților, timpul petrecut pe traseu, la dus, poate fi de aproximativ 3-4 ore.
În vremuri mai bune ,acolo ne-ar fi așteptat o cabană și un cabanier primitor, cu un ceai fierbinte și o plăcintă de mere.
Noi vom merge și vom colinda zidurile cabanei care a ars. Mai mult decât atât, vom duce un tricolor care să ne fie străjer de nădejde în demersul de reconstruire a cabanei Urlea, demarat de Asociația Poveștile Carpaților.
Acolo nu mai există nicio cabană și nu ne va aștepta niciun cabanier.

Eveniment pe Facebook: https://facebook.com/events/2407774562817545

Nu vom merge acolo pentru a strânge cenușa. Mergem acolo cu toate visurile noastre, în căutarea lui Moș Crăciun, pentru că îndeplinește dorințe și transformă visurile în realitate.

Constantin Țăposu – Asociația OM pe MUNTE


Vom urma un traseu istoric, unde în urmă cu peste 2000 de ani dacii au construit o cetate. În urmă cu 800 de ani, legendarul Negru Vodă a întemeiat aici o altă cetate care se aseamănă cu cetatea Râșnov și cetatea Poenari, păstrând un zid din vechea fortificație dacică.
Coborârea la mașini o vom face pe Valea Brezcioarei

Pentru cabana Urlea, vă puteți implica!

Foto: Poveștile Carpaților

Cine dorește să se implice activ cu propuneri și idei de promovare a proiectului Urlea are ocazia să se alature la discuții sâmbătă seara, când ne vom deplasa către Sâmbăta de Sus la pensiunea Floarea Reginei, unul din partenerii proiectului Urlea.

Discuțiile vor continua și în decursul zilei de duminică, după care ne vom deplasa fiecare către casele noastre, mai încrezători în acest proiect de viitor.
Prețul pentru o cameră dublă cu cină și mic-dejun este de 150 lei.
Pentru o rezervare fermă luați legătura cu Asociația Poveștile Carpaților – Ioana Cristina Stanciu
telefon: 0741.12.60.20
email: [email protected]

La cazare trebuie să dăm un răspuns ferm cu numarul de camere pană cel târziu în data de 9 decembrie pentru a nu da peste cap activitatea pensiunii.

!!! În cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea drumeției în condiții de maximă securitate, ne vom deplasa direct la Sâmbăta de Sus, unde vom avea posibilitatea să ne cunoaștem și să punem la cale un plan de viitor pentru Urlea.

Car sharing pentru colindători.

Persoanele care se pot deplasa cu mașinile personale sunt rugate să mai primească în mașini și alți doritori care nu au altă posibilitate de transport. Puteți posta pe peretele evenimentului, locația din care plecați și numărul de locuri disponibile.

Echipament minim recomandat pentru drumețiile de o zi, iarna:

Încălțăminte

– folosiți pentru ascensiune bocanci de oraș, după câteva ore de mers prin zăpadă, aceștia vor ceda. Veți pierde căldură și vă veți uda la picioare, după care se vor instala degerăturile. Talpa bocancilor de oraș nu vă va asigura aderență suficientă pentru deplasarea prin zăpadă cu gheață (recomandat bocanci de munte cu talpă rigidă și colțari).

Pantaloni

– sub nicio formă să nu purtați blugi, pantaloni de training sau pantaloni de stofă. Blugii, la temperatură scăzută, se vor face ca tabla pe picior, frigul se va instala imediat. Se pot folosi pantaloni de schi sau pantaloni special creați pentru ascensiuni de iarnă. Aceștia au un strat de polar la interior, materialul este impermeabil, respirabil și sunt construiți cu aerisiri pentru prevenirea transpirației.

Șosete

– trebuie să aveți cel puțin două perechi de șosete. Una în rucsac de schimb în cazul în care vă veți uda la picioare, trebuie să vă schimbați în cel mai scurt timp. Șosetele trebuie să fie de calitate, ideal să fie lungi până la genunchi.

Parazăpezi

– acest articol este obligatoriu să-l purtați în ascensiunile de iarnă. Protejează partea de jos a pantalonilor, împiedică zăpada să între între bocanc și pantalon. Protejează partea superioară a bocancului. Zona acoperită de parazapadă va reține caldura și va menține uscată suprafață inferioară a pantalonilor și partea superioară a bocancilor.

Îmbrăcăminte superioară

– de regulă echipamentul de iarnă pentru partea superioară a corpului este format, de regulă din 3 straturi. Bluza de corp, polar și greacă cu puf sau alt material cu un nivel ridicat de impermeabilitate. Între cele trei straturi se vor forma mici perdele de aer, care vor împiedica pierderea căldurii.

Căciula, gluga, bandana, mănușile, bețele de trekking, frontala, acumulator de rezervă, ochelarii de protecție, husa de protecție pentru rucsac și crema hidratantă sunt câteva accesorii pe care trebuie să le aveți la dumneavoastră.

Rucsacul

Trebuie să țineți cont de faptul că ascensiunea se poate prelungi mai mult decât ați planificat. În rucsac trebuie să aveți următoarele lucruri: saci de gunoi, apă, termos cu ceai, mâncare, dulciuri, trusă de prim ajutor, folie de supraviețuire, glucoză, calciu, aspirină, bluză de schimb, șosete de schimb, acumulatori de rezervă pentru telefon și frontală. Bateriile se golesc mai repede iarna.

Participantul la această activitate își asumă pe proprie răspundere că starea de sănătate,calităţile fizice şi psihice îi permit desfăşurarea activităţilor de drumeție pe timp de iarnă în condiţii de maximă securitate. Este conştient de potențialul de risc al activitaților de drumeție pe timp de iarnă, și și-l asuma implicit, odată cu decizia de a participa la ele.

Contact Asociația Poveștile Carpaților
Ioana Cristina Stanciu
telefon: 0741.12.60.20
email: [email protected]

Contact Asociația OM pe MUNTE
telefon: 0729 170 973
email: [email protected]
www.ompemunte.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *