Colind, tricolor și trusă de prim ajutor pentru refugiul Șaua Strunga.

Colind, tricolor și trusă de prim ajutor.

Colind Carpații, și un colind pentru refugiul Șaua Strunga.

Duminică, 8 decembrie, ora 9, vă invităm să ne întâlnim în capătul văii Bangaleasa din Moieciu de Sus. De aici vom porni către Șaua Strunga. În funcție de stratul de zăpadă și de condiția fizică a participanților, timpul estimativ de deplasare este de aproximativ 3-4 ore.

Vezi evenimentul pe pagina noastră de Facebook: https://facebook.com/events/1037074623305095/

În prag de sărbători, ne-am propus să cântăm un colind pentru refugiul Șaua Strunga. Refugiul a fost readus la viață în 2016, cu mari eforturi, de către voluntarii Asociației OM pe Munte, cu fonduri obținute din donații și sponsorizări.

Colind pentru refugiul Șaua Strunga!
Colinda, vom colinda! Sus la Șaua Strunga.

Pe lângă colind vom avea de dus și de montat o nouă trusă de prim ajutor, un tricolor, un panel pentru lipit stikere, o lopată de dat zăpadă, o sfoară pentru oblon și o închizătoare pentru oblon. Închizătoarea veche a fost „luată” în această vară.

Materialele vor fi achiziționate din donațiile primite de la dumneavoastră pentru întreținerea refugiilor „OM pe MUNTE”

Trusa veche de prim ajutor a fost golită și este deteriorată. O vom lua acasă și o vom transforma într-un obiect de decor.

Tricolorul va fi instalat ca un străjer de nădejde care va avea rolul simbolic de a proteja refugiul.

Cei care vor colinda refugiul, împreună cu noi, vor primi bomboane. La fel ca atunci când eram copii și bomboanele erau o delicatesă.

Activitatea poate fi considerată un antrenament pentru acțiunea de la cabana Urlea, din data de 14 decembrie 2019.

Vezi activitatea: https://www.ompemunte.ro/pentru-cabana-urlea/

Echipament minim recomandat pentru drumețiile de o zi, iarna:

Încălțăminte

– nu folosiți pentru ascensiune bocanci de oraș, după câteva ore de mers prin zăpadă, aceștia vor ceda. Veți pierde căldură și vă veți uda la picioare, după care se vor instala degerăturile. Talpa bocancilor de oraș nu vă va asigura aderență suficientă pentru deplasarea prin zăpadă cu gheață (recomandat bocanci de munte cu talpă rigidă și colțari).

Pantaloni

– sub nicio formă să nu purtați blugi, pantaloni de training sau pantaloni de stofă. Blugii, la temperatură scăzută, se vor face ca tabla pe picior, frigul se va instala imediat. Se pot folosi pantaloni de schi sau pantaloni special creați pentru ascensiuni de iarnă. Aceștia au un strat de polar la interior, materialul este impermeabil, respirabil și sunt construiți cu aerisiri pentru prevenirea transpirației.

Șosete

– trebuie să aveți cel puțin două perechi de șosete. Una în rucsac de schimb în cazul în care vă veți uda la picioare, trebuie să vă schimbați în cel mai scurt timp. Șosetele trebuie să fie de calitate, ideal să fie lungi până la genunchi.

Parazăpezi

– acest articol este obligatoriu să-l purtați în ascensiunile de iarnă. Protejează partea de jos a pantalonilor, împiedică zăpada să între între bocanc și pantalon. Protejează partea superioară a bocancului. Zona acoperită de parazapadă va reține caldura și va menține uscată suprafață inferioară a pantalonilor și partea superioară a bocancilor.

Îmbrăcăminte superioară

– de regulă echipamentul de iarnă pentru partea superioară a corpului este format din 3 straturi. Bluza de corp, polar și greacă cu puf sau alt material cu un nivel ridicat de impermeabilitate. Între cele trei straturi se vor forma mici perdele de aer, care vor împiedica pierderea căldurii.

Căciula, gluga, bandana, mănușile, bețele de trekking, frontala, acumulator de rezervă, ochelarii de protecție, husa de protecție pentru rucsac și crema hidratantă sunt câteva accesorii pe care trebuie să le aveți la dumneavoastră.

Rucsacul

Trebuie să țineți cont de faptul că ascensiunea se poate prelungi mai mult decât ați planificat. În rucsac trebuie să aveți următoarele lucruri: saci de gunoi, apă, termos cu ceai, mâncare, dulciuri, trusă de prim ajutor, folie de supraviețuire, glucoză, calciu, aspirină, bluză de schimb, șosete de schimb, acumulatori de rezervă pentru telefon și frontală. Bateriile se golesc mai repede iarna.

Participantul la această activitate își asumă pe proprie răspundere că starea de sănătate,calităţile fizice şi psihice îi permit desfăşurarea activităţilor de drumeție pe timp de iarnă în condiţii de maximă securitate. Este conştient de potențialul de risc al activitaților de drumeție pe timp de iarnă, și și-l asuma implicit, odată cu decizia de a participa la ele.

Contact Asociația OM pe MUNTE

Constantin Țăposu
telefon: 0729 170 973
email: [email protected]
www.ompemunte.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: