Refugiile OM pe Munte

Refugiile „OM pe Munte”.

Refugiile „OM pe MUNTE”, sunt rezultatul încrederii dumneavoastră în proiectele Asociației OM pe MUNTE.

Refugiile „OM pe Munte”, sunt construcții aflate de regulă în zone izolate, pe trasee montane, la o distanță de cel puțin două ore de mers pe jos față de alte adăposturi sau de cea mai apropiată localitate (timp mediu de deplasare)

Refugiile „OM pe Munte”, sunt construcții cu dotări minime care oferă adăpost în situații de urgență și ocazional reprezintă un loc de odihnă și adăpost pentru turiștii care aleg să parcurgă trasee mai lungi, împărțite pe mai multe zile.

Refugiile „OM pe Munte” sunt construcții reabilitate de către voluntari cu fonduri obținute din donații și sponsorizări.

Refugiul Șaua Strunga

Refugiul Florei

Întreținerea refugiilor

Chiar dacă aceste adăposturi pot fi folosite gratuit de către toți turiștii care ajung la ele, asta nu înseamnă că nu există costuri pentru întreținerea și menținerea lor în cele mai bune condiții.

Asociația „OM pe MUNTE”, împreună cu voluntari, se ocupă dezinteresat de buna funcționare, în limita posibilităților, și cel puțin odată pe an sunt efectuate lucrări de întreținere.

Aceste refugii sunt asemenea unor gospodării de la țară. Tot timpul se găsește câte ceva de reparat și câte ceva de îmbunătățit.

Din experiență știm că este mult mai bine și mai ușor să întreținem ceea ce avem deja, decât să reconstuim.

Puteți susține întreținerea acestor refugii cu donații prin PayPal

Prin transfer bancar cu textul „refugiile OM pe Munte” pentru Asociația OM pe MUNTE în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Prezența în presă:

http://oficialmedia.com/ce-pot-face-romanii-pentru-a-reprezenta-modelele-noii-generatii-cum-ne-putem-ajuta-pe-noi-insine/

https://www.ziarelive.ro/stiri/refugiul-florei-un-loc-al-invatarii-lectiilor-vitale-de-supravietuire-pe-munte.html

https://www.observatorulph.ro/exclusiv/106047-omul-care-transforma-carpatii-in-case-primitoare-aduna-gunoaiele-turistilor-si-construieste-adaposturi-montane-foto

%d