Primul refugiu școală

Primul refugiu școală pe munte din Romania

Primul refugiu școală pe munte din Romania

Au fost efectuate peste 20 000 ore de voluntariat pentru ca primul refugiu școală pe munte din România să își deschidă porțile în primăvara anului 2018 cu o sesiune de plantat larice (singurul conifer căruia îi cad pinii), în fondul forestier din apropiere sub îndrumarea pădurarilor. Astfel o să aflăm mai multe despre mediul înconjurător și despre minunatul regat al coniferelor.

Acest proiect a fost realizat cu fonduri obținute din donații și sponsorizări și ridicat cu mâinile voluntarilor veniți din toată țara.

Fiecare persoană s-a implicat cum a știut mai bine și fiecare mână întinsă a făcut din Florei o căsuță a poveștilor de suflet. Ne-au motivat cu prezența lor oameni frumoși și harnici din Sighișoara, Bacău, Deva, Pitești(Titu), Giurgiu, Slobozia, Brașov, Târgoviște, Râșnov, București, Constanța, Secăria, Comarnic, Posada, Ploieşti.

 

Proiectul a prins contur pe hârtie cu sprijinul domnului arhitect Alexandru Sescioreanu, a fost modelat 3D cu sprijinul domnului inginer Adrian Dragoș Anton și implementarea pe teren a fost posibilă cu sprijinul domnului Sergiu Frusinoiu. Acesta din urmă ne-a povestit despre vechiul adăpost din Florei, a muncit ca voluntar și a fost legătura dintre Asociație și Primăria Comarnic.

Construcția Primului Refugiu Școală Pe Munte din România este un omagiu adus doamnei Gabriela de către familia Florescu din Câmpulung Moldovenesc. Doamna Gabriela iubea drumețiile, mergea cu copiii în munții Rodnei unde insufla celor mici dragostea de natură și drumeții. A dorit să existe un astfel de loc în munți, unde să meargă, și de acolo de Sus ne-a ajutat ca acest loc să prindă viață. 

Orice construcție trebuie să aibă un acoperiș de calitate superioară și RUUKKI România ne-a oferit un sistem complet din gama premium Ruukki Monterrey™, cu o garanție de 50 ani și un paratrăznet. Montajul a fost realizat de către profesioniştii DYSTOM Buşteni.

Lumina vine de la Soare și SIMTEL ne-a ajutat cu un echipament fotovoltaic care să aducă lumină și în nopțile lungi de iarnă.

Locul construcției și suportul logistic au fost oferite de către Primăria Comarnic în calitate de beneficiar.

Pentru debitarea materialului lemnos am folosit o drujbă din gama Micul Pădurar oferită de Micul Gospodar.

Căldura este asigurată de soba donată de prietenii noștri, Thomas Ciprian, Alexandru Kollar și Bogdan Constanciuc.

Am primit o fereastră și o ușă termopan cu geam personalizat din partea domnului Tudosie Constantin

Pertener media AGERPRES

Achiziționarea materialelor necesare nu era posibilă fără sprijinul:

Familia Florescu Temistocle și GABRIELA din Câmpulung Moldovenesc, Eduard Ghiu, SC MarcTel S.I.T., Asociatia Tot Mai Verde, Asociația EcoDrumeții Montane, SC SUPERELECTRIC Bacău, tuturor persoanelor care au făcut donații în contul Asociației OM pe MUNTE.

Asociația OM pe MUNTE mulțumește tuturor colaboratorilor și voluntarilor pentru sprijinul acordat acestui proiect.

[supsystic-gallery id=’4′]

 

 

 

%d blogeri au apreciat: