Refugiul Florei

Refugiul Florei

În perioada 5-6 octombrie 2019, am efectuat lucrări de întreținere la refugiul Florei.

Visurile, gândurile și dorințele se pot materializa prin oameni. A fost un sfârșit, un alt sfârșit de săptămână dedicat adăposturilor montane. De această dată a fost rândul refugiului Florei să beneficieze de grija voluntarilor.

Voluntari la refugiul Florei

Până și vremea s-a lăsat înduplecată de determinarea noastră. Am spus-o în trecut, o spun și acum cu aceași tărie: „Cineva, acolo sus, ne iubește!”
Peste tot în împrejurimi ploua, mai puțin la Florei.

Vremea a fost de partea noastră

Am avut parte de o fereastră cu peste 5 ore fără precipitații și de câteva episoade cu soare mângâietor. Pe lângă ajutorul primit de la vreme, am avut parte și de ajutorul dat de voluntari.

Băieții de la Comarnic/Posada ne-au ajutat cu transportul motorizat al echipamentului și al materialelor până la refugiul Florei, ne-au adus apă și au transportat toate deșeurile la un tomberon.

Voluntari la pensulă

Voluntarii au fost la înălțime, odată ajunși la refugiu, nu au stat prea mult pe gânduri și s-au apucat de treabă. Ne-am împărțit în mai multe echipe pentru a realiza sarcinile eficient.

Unii am dat cu ulei de in din abundență pe pereții exteriori ai refugiului, unii au strâns lemne de foc, unii au făcut mâncare, unii au recondiționat paletul de la intrare.

Voluntari la masă

Am reușit să facem aproape toate lucrările pe care ni le-am propus pentru acest sfârșit de săptămână.
Pe urmă, ne-am așezat în jurul focului, am cântat și ne-am bucurat până târziu în noapte.

Cântece de munte la refugiul Florei

Duminică ne-am trezit devreme, am băut cafeaua, am mâncat, am făcut curățenie și pe o ploaie mocănească, am pornit fiecare spre casa lui cu gândul de a reveni.

Casele noastre din munți

Refugiile de care se ocupă OM pe MUNTE, împreună cu voluntari, sunt asemenea unor case de la țară. Mereu se găsește câte ceva de lucru, câte ceva de reparat și de îmbunătățit.

Refugiul Florei și Calea Lactee

Mulțumim!

Mulțumim voluntarilor pentru prezență, mulțumim tuturor celor care au făcut donații pentru achiziționarea de materiale și nu în ultimul rând, mulțumim bunului Dumnezeu pentru că a făcut să nu plouă atât cât a fost necesar, pentru a nu știu câta oară.

Puteți susține activitatea noastră cu donații prin PayPal

sau prin transfer bancar pentru Asociația OM pe MUNTE în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Lasă un răspuns

%d