Călătoria

Călătoria, destinația, compania

Călătoria

Călătoria OM pe MUNTE a debutat într-o zi de 7 februarie 2015. A început virtual sub forma unei pagini facebook, prin intermediul căreia ne-am propus să exprimăm trăirile noastre în relația cu muntele, oamenii și natura.

Încă din prima zi, pagina s-a bucurat de un succes neașteptat de mare și ne-a dat încredere să continuăm, să vedem în asta o șansă unică de a aduce o idee din lumea virtuală, în lumea reală.

Nu a mai durat mult și la data de 10 iunie 2015, s-a constituit Asociația OM pe MUNTE. Am început timid, cu pași mici, să ne croim propriul drum.

În drumul nostru am întâlnit multe provocări care ne-au întărit convingerea că există un destin și că nimic nu este întâmplător.

Am intrat în cele mai adânci văi, am urcat pe cele mai abrupte poteci, de unde am recuperat mii de saci plini ochi cu deșeuri abandonate.

Am alocat timp prețios și multă energie pentru a readuce la viață două adăposturi montane (Refugiul Șaua Strunga și Refugiul Florei), atât de îndrăgite, astăzi, atât de noi cât și de cei care le trec pragul.

Am mers acolo unde nu mai era pădure, și cu mâinile goale am atins rădăcinile firave ale puilor de brad, pe care i-am plantat cu speranța că vor prinde rădăcini puternice pentru totdeauna.

Am suferit enorm atunci când nu am putut să readucem la viață Cabana Leaota, și am învățat o lecție importantă. Nu putem face nimic dacă nu există o voință comună.

Ne-am întors de cel puțin două ori pe an la cele două adăposturi montane și am avut grijă de ele, ca de propria casă, astfel încât să fie curate și primitoare cu oaspeții lor.

În ultimii doi ani am început să investim energie și timp pentru realizarea Centrului Social de Agrement „Pe Coastă”, primul nostru proiect social dedicat copiilor.

Destinația

Ne place să credem că încă nu am ajuns la destinație și că fiecare obiectiv pe care l-am stabilit drept destinație, reprezintă mai degrabă un motiv în plus să continuăm călătoria.

Fiecare obiectiv pe care ni l-am propus și pe care l-am atins, ne-a împins inevitabil prin timp către următorul.

Am învățat astfel că fiecare destinație nu este altceva decât începutul unei noi călătorii și că fiecare călătorie poate reprezenta o destinație.

Compania

Compania este de departe cea mai importantă parte a unei călătorii. Nu este un om sincer cel ce spune că a reușit singur, fără ajutorul nimănui.

Pentru noi, oamenii, sunt cei care fac călătoria plăcută și destinația posibilă.

Este de înțeles că nu sunt mereu aceiași! Important este că am pornit la drum cu oameni și continuăm cu oameni. Altfel nu se poate, este în firea noastră să facem lucrurile împreună. Este în firea noastră să reușim.

OM pe MUNTE a ajuns la frumoasa vârstă de 7 ani datorită oamenilor care l-au susținut să crească, an după an, și care au văzut potențialul lui așa cum l-am văzut noi la început.

Călătoria continuă și cu susținerea ta poate fi tot mai interesantă.

Redirecționează 3,5% din impozitul pe 2021 către Asociația OM pe MUNTE.

Formularul îl puteți descărca de pe site:https://redirectioneaza.ro/api/ngo/form/om-pe-munte

Îl completați cu datele dumneavoastră, îl semnați și-l puteți trimite prin poștă către Administrația Fiscală de domiciliu sau către Asociația OM pe MUNTE, sat Drumul Carului, Nr 50, comuna Moieciu, județul Brașov, CP 507132

Continuăm împreună? Ce ziceți? Ne putem baza pe voi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *