Cabana Url(e)a de dor.

Cabana urla de dor, de dorul oamenilor!

De când am acceptat provocarea de a ne alătura proiectului de reconstrucție a cabanei Urlea, am căutat mai multe informații despre acest loc.

Cât de puțin știm!

Am descoperit că nu vorbim doar despre o cabană amplasată undeva în estul munților Făgăraș. Putem vorbi și despre deschiderea unei părți din traseu care datează din secolul XIII și care trece pe la Cetatea unui Voievod Misterios despre care se spune că ar putea fi considerat primul întemeietor al Țărilor Române.

Un loc despre care se cunoaște atât de puțin, a dat naștere unor legende, cu toate că mărturie sunt zidurile cuprinse în brațe de natura dezlănțuită.

Am descoperit că atât de puțin cunoaștem din trecutul nostru recent și îndepărtat.

O șansă dată istoriei, o șansă dată nouă!

Reconstrucția cabanei Urlea și deschiderea traseului de la Breaza (Brașov) până în creasta principală a Munților Făgăraș, pot reprezenta o șansă dată atât istoriei recente cât și istoriei îndepărtate.

Dincolo de a da o șansă istoriei, dăm o șansă prezentului și viitorului. Ne dăm o șansă de a ne cunoaște pe noi înșine. Cine suntem, de ce suntem în stare și ce putem face mai departe.

Am spus tot timpul că istoria noastră este scrisă în stâncă, am spus că istoria noastră montană a fost scrisă în cabanele construite în urmă cu aproape o sută de ani. Dar nu m-am gândit niciodată că în drumul spre cabana Urlea, vom descoperi o cetate misterioasă construită în urmă cu peste 800 de ani.

Donează! Ajutând vei ajuta!

Dacă vă pasă cu adevărat de istoria noastă, puteți să ne susțineti cu donații pentru redeschiderea acestui traseu și pentru reconstrucția cabanei Urlea.

Asociația OM pe MUNTE a început să strângă fonduri pentru a susține proiectul de reconstruire a cabanei Urlea demarat de Asociația Poveștile Carpaților.

Pentru cabana Urlea, Asociația OM pe MUNTE a deschis un cont special la Banca Transilvania, cu numărul:
RO38BTRLRONCRT0301422302
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Banii strânși vor fi transferați către Asociația Poveștile Carpaților și vor fi folosiți pentru a acoperi costurile de proiectare și pentru achiziționarea de materiale. De îndată ce proiectul va fi gata, vom avea posibilitatea de a vă pune la dispoziție o listă de materiale.

De asemenea puteți face donații direct în conturile Asociației Poveștile Carpaților, pentru cabana Urlea: LEI: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 (ING Bank) EURO: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 (ING Bank)

Contact Asociația Poveștile Carpaților e-mail: [email protected]

Activitatea asta, odată cu reabilitarea refugiului turistic din Șaua Strunga, avea să mă schimbe pentru totdeauna. Pentru prima dată simțeam că fac cu adevărat ceva, că sunt util, că servesc unui scop nobil.

Constantin Țăposu – Asociația OM pe MUNTE

Detalii despre traseul către cabana Urlea găsiți pe site-ul muntii-fagaras.ro

Detalii despre cetatea Breaza și domnitorul misterios găsiți pe site-ul bunaziuafagaras.ro

Contact Asociația OM pe MUNTE

Constantin Țăposu Telefon: 0729170973. E-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

%d