Salvatorii montani la datorie.

Salvatorii montani

Salvatorii montani au fost la datorie, ca de fiecare dată, și de Ziua Sfinxului.

Ziua de 28 noiembrie a fost marcată ca Ziua Sfinxului. Nu se știe încă care este originea acestei sărbători. Cert este că începând cu anul 2013, această zi a început să atragă tot mai mulți oameni pe Platoul Bucegi în zona Sfinxului. De cele mai multe ori aceștia nu țin cont de recomandările salvatorilor montani.

Legenda

Se spune că în data de 28 noiembrie, la ora 16:45, atunci când Soarele se află la linia orizontului, deasupra Sfinxului din Bucegi se formează o piramidă energetică de lumină.

De asemenea se mai spune că doar cei „inițiați” vor simți energia tămăduitoare eliberată în acel moment sacru.

Suntem mai mulţi oameni care simţim. Unii ne-ar crede un pic nebuni, dar dacă stăm să ne gândim cei mai mari inventartori ai lumii au fost consideraţi la un moment dat nebuni.

Declarația unui turist pentru PRO TV

Salvatorii montani la datorie.

Salvatorii montani au fost la înălțime și de această dată.

Un număr de 6 salvamontiști montani din cadrul Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, s-au asigurat de buna desfășurare a evenimentului.

Spre deosebire de anii precedenți, vremea a fost mai blândă și nu au fost înregistrate evenimente pe traseu cu toate că la Sfinx au ajuns câteva sute de turiști veniți din toate colțurile țării dar și din străinătate.

Sursa foto și informare Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

Pentru prima dată, în acest an, Sfinxul nu a putut fi atins de către participanți.

În 20 octombrie 2019, Sfinxul din Bucegi a fost împrejmuit în mod simbolic de către Administrația Parcului Natural Bucegi în colaborare cu inițiatorii campaniei „Bun Simț Turistic„.

În jurul Sfinxului s-a format un semicerc uman. Vizitatorii nu au putut atinge Sfinxul.

Salvatorii montani au fost la datorie, ca de fiecare dată, și de Ziua Sfinxului. Ziua Sfinxului s-a încheiat fără evenimente neplăcute.

Turiștii care au ajuns la Sfinx de ziua lui, nu au fost deranjați de faptul că nu au putut atinge megalitul.

În definitiv nici nu e nevoie să atingi. Dar ce trebuie? În orice caz piramida asta de lumină e foarte interesantă. E Sfinxu lui Zamolxe.

Turist – declarație pentru PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *