Refugiul Șaua Strunga – O Nouă Șansă la Viață

În perioada 6-8 octombrie 2023, Refugiul Șaua Strunga a primit o nouă șansă prin lucrările de consolidare realizate cu pasiune și devotament. Asociația Om pe Munte, în colaborare cu Asociația Munții Noștri Eterna Iubire, a coordonat eforturile de revitalizare.

Consolidare și Îmbunătățiri

Echipa de voluntari a înlocuit toți stâlpii de susținere și a adăugat stâlpi suplimentari pentru a asigura o stabilitate optimă. Podeaua de pe prispă a fost complet înlocuită, treptele au fost înlocuite cu unele noi, iar un strat de protecție a fost aplicat cu grijă.

Refugiul Șaua Strunga – 8 octombrie 2023

Contribuții Remarcabile

Această inițiativă a fost posibilă datorită sprijinului material și logistic oferit de parteneri de încredere. Mulțumiri speciale către Primaria Moroeni, Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi, Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, Asociația Ecologică Floare de Colț, Asociatia Amicii Salvamont Brasov, Krogan Inventiv, Plaiuri Carpatine, și nu în ultimul rând, Dumitru Cristian pentru transportul voluntar al materialelor.

Mulțumiri către Susținători și Voluntari

Asociația dorește să transmită sincere mulțumiri tuturor prietenilor care au făcut donații și tuturor voluntarilor pentru mâna de ajutor, apă și unelte. Cu eforturile colective, s-a reușit să se prelungească durata de viață a Refugiului Șaua Strunga, „căsuța cu suflet” a Munților Bucegi.

Provocări și Succese

Refugiul a împlinit în 2023, 19 ani și 7 ani de când a fost „adoptat” de Asociația OM pe MUNTE. Fiecare an a reprezentat o provocare, iar eforturile de întreținere au fost constante. Anul acesta, înlocuirea stâlpilor a relevat o problemă critică, iar nevoia de susținere financiară devine imperativă.

O Nouă Campanie de Strângere de Fonduri

Cu un apel sincer, Asociația lansează o nouă campanie de strângere de fonduri. Problema la structura de rezistență necesită înlocuirea a cel puțin 12 grinzi, iar sprijinul comunității este esențial pentru a continua povestea acestui refugiu unic, „Căsuța cu suflet din Munții Bucegi”. Fiecare contribuție contează, iar Asociația își exprimă încrederea că împreună vom reuși să depășim această nouă provocare.

Concluzie

Cu recunoștință pentru trecut și optimism pentru viitor, Refugiul Șaua Strunga rămâne un loc emblematic, iar implicarea comunității este cheia spre conservarea și îmbunătățirea acestui colț de poveste din Munții Bucegi. Vă mulțumim pentru sprijinul vostru continuu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *