Erau 6 urși, numai 2 s-au ținut după mine

Dacă te întâlnești cu ursul prin pădure,  poate știi din cărți sau din experiență cum trebuie să te comporți.

Ce faci dacă ursul pornește în urma ta pe potecă și se apropie la mai puțin de doi metri de tine?

Vezi cum a reușit un domn care era urmărit de o ursoaică cu un pui să scape teafăr și nevătămat.

Este o situație în care experiența de viață te poate scoate din necaz sau cum ar spune unii „școala vieții” (adevărata școală a vieții).

Toată admirația noastră pentru domnul din filmuleț pentru felul în care a reușit să rămână stăpân pe situație, chiar și atunci când ursoaica s-a apropiat amenințător de el, la mai puțin de doi metri.

Toată admirația noastră pentru grupul de turiști pentru că și-au văzut liniștiți de drum, integrând în grup și pe domnul urmărit de urși. Zgomotul puternic de petardă, de exemplu, ar fi putut să enerveze ursoaica, făcând-o să atace.

„Erau șase urși… nu m-am speriat, dar nici confortabil nu a fost… numai doi s-au ținut după mine.”

Link sursa video: https://www.facebook.com/groups/1525168781038894/permalink/2564475587108203/

În pădure suntem oaspeți. Suntem primiți, suntem lăsați să ne bucurăm de tot ce ne ofertă natura dar dacă nu știm cum să ne comportăm îi devenim inamici.

Sursa video: Victor Niculae – Carpathian hikes

 • Bucătărie în sălbăticie. Video
  Atelierele „Bucătărie în sălbăticie” se adresează tuturor celor interesați de o experiență culinară autentică. Pentru participare nu există nicio restricție. Trebuie doar să vă doriți să încercați cel puțin odată în viață o astfel de experiență.
 • Decorațiuni de Crăciun
  Prin culoare, prin aranjare, prin prezentare fiecare decorațiune spune o poveste, povestea Pe Coastă. În luna cadourilor ne-am propus să ducem în cât mai multe case, sub forma unei decorațiuni, o mică parte din ceea ce urmează să fie și să se întâmple Pe Coastă.
 • Magia care se întâmplă odată pe an.
  Este de departe singurul moment din an în care tot mai mulți oameni simt nevoia să facă o faptă bună, să aducă bucurie pe chipurile celor mai puțin fericiți.
 • Retragerea la natură – Peștera Coacăzei
  Peştera Coacăzei, este situată pe stânga văii cu acelaşi nume, în amonte de confluenţa cu Valea Ulmului. După confluenţă, cele două văi menţionate formează valea Sbârcioara, una din văile importante ale bazinului hidrografic Turcu, bazin care drenează nordul culoarului Bran – Dragoslavele.
 • Școala de dus cu cortu’
  Ieșirea cu cortul este cea mai simplă cale de apropiere cu natura. Între tine și natură nu vor sta pereți groși de ciment și nici șosele late pline de autovehicule.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: