Odată făcut, binele trebuie întreținut.
Nu doar odată! Binele trebuie întreținut continuu, altfel încetează să mai existe.

Ultimii ani i-am dedicat construirii binelui și pentru întreținerea acestuia.
Binele îl poți construi și îl poți întreține doar dacă reușești să-i faci pe cei de lângă tine să devină conștienți de prezența lui.
Am văzut o formă a binelui în adăposturile montane pe care le-am realizat împreună. Nu doar odată v-am cerut sprijinul pentru construirea și întreținerea lor. Sprijin care nu a întârziat să apară, și pentru care vă mulțumesc.
Direcționează 2% din impozitul pe 2019 pentru Asociația OM pe MUNTE.
Am petrecut luni întregi pe munte, pentru a construi adăposturi care să fie așa cum ne dorim cei mai mulți dintre noi. Adăposturi care să fie normale și care să corespundă nevoilor celor aflați la nevoie.

Am petrecut alte luni pe teren și în fața calculatorului, pentru a vă convinge să mă susțineți atât material, financiar cât și voluntar.
Ce a ieșit din mâinile noastre puse la un loc, pornind de la o idee, ați putut vedea și dumneavoastră.

Ați muncit voluntar, umăr la umăr, ați dat timpul vostru liber și ați pus din resursele voastre pentru a construi și a întreține aceste adăposturi montane. Nu doar odată!În repetate rânduri mi-ați sărit în ajutor atunci când v-am rugat. Pentru asta vă mulțumesc!
Timp, bani, energie
Investiția pe care ați făcut-o și pentru care vă sunt recunoscător.
Oamenii care beneficiază de pe urma acestor refugii, trebuie să înțeleagă faptul că dacă ei le folosesc gratuit, nu înseamnă că întreținerea sau construirea lor, se face gratis.
Pentru fiecare reparație, pentru fiecare îmbunătățire trebuie să plătim. Plătim cu bani, plătim cu timp, plătim cu energie, pentru ca aceste locuri să fie bine.
Este suficientă o singură dată, o clipă de neatenție, într-un moment de inconștiență, pentru ca tot ce am făcut bine să fie distrus iremediabil.

Nu este suficient că trebuie să intervenim anual pentru a face reparații, după ce natura s-a dezlănțuit asupra acestor adăposturi, trebuie să mai remediem și stricăciunile provocate de om.

Dacă stricăciunile provocate de natură nu pot fi evitate, cele provocate de oameni pot fi limitate prin apel la conștiința lor.
Dacă stricăciunile provocate de om sunt cu știință sau neștiință, încă nu am reușit să-mi dau seama.
Ce faci când vezi un lemn sănătos căzut în fața ta?
De aici am putut deduce ce perspectivă asupra aceluiași lucru pot avea mai mulți oameni.

Unii oameni au spus că o să-l facă bucăți și o să-l pună pe foc ca să se încălzească. Alții au spus că vor face o masă și două bănci. Într-un final, mult mai puțini au spus că vor face două bănci mai mici, o masă mai mică, și resturile vor fi puse pe foc.
Ce am vrut să spun cu asta?

Alegerea există oricum și ne aparține. La fel și consecințele.
Felul în care alegem este dat de conștiință. Conștiința este formată din toate trăirile și interacțiunile noastre pe pământ de la naștere și până în prezent influențând în mod direct alegerile pe care le facem.
Dacă v-a plăcut mai scriu!