An greu pentru OM pe MUNTE – 2019

An greu pentru OM pe MUNTE – 2019

Lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa cum ne-am fi dorit. Așa este viața cu suișuri și coborâșuri, ca pe munte.
Nu am avut realizări notabile anul acesta și nu am reușit să salvăm cabana Leaota, așa cum ne-am fi dorit. Cu toate acestea, nu am stat cu mâinile în sân și tot am reușit să facem câte ceva.
Acel „ceva” care stă la baza Asociației OM pe Munte, este respectul pentru oamenii care au făcut sacrificii personale pentru ca proiectele noastre să nu rămână doar un vis frumos.

Refugiul Șaua Strunga.

Octombrie 2019, voluntarii sunt la datorie.

După fiecare iarnă, încă de la renovarea din 2016, refugiul turistic din Șaua Strunga a ieșit puțin șifonat din cauza zăpezii.
Anul acesta, împreună cu voluntari, am dublat sageacul deoarece pătrundea zăpadă în pod, am reglat ușile, am aplicat un nou strat de protecție pentru lemn, am înlocuit scândurile rupte de pe prispă, am vopsit ușa și am făcut un perete de protecție la prispă, ca să nu mai năvălească zăpadă și să blocheze ușa.

Refugiul Florei.

Octombrie 2019 – Voluntariat la refugiul Florei

La un an de la deschiderea publică a refugiului Florei și la doi ani de la reconstrucție, împreună cu voluntari, am intervenit cu lucrări de întreținere. Pe lângă mici reparații, am reușit să dăm o mână de ulei de in pe toată suprafața exterioară a adăpostului montan.
Costurile cu materialele au fost de 1392,19 lei și au fost acoperite din veniturile obținute în urma depunerii formularelor de direcționare a 2 %.

Factură cu caracter informativ

A 40-a toamnă a refugiului Florei.

40 de ani de la construcția Refugiului Florei

Anul acesta, cu sprijinul Primăriei Comarnic, am reușit să organizăm o zi a refugiului Florei, eveniment dedicat oamenilor care în urmă cu 40 de ani, au inaugurat în Poiana Ursului din Piciorul Florei, munții Baiului la 1180 m, Casa de Adăpost a Cercului de Turism Floreiul Comarnic(refugiul Florei)

Gratuit și responsabil.

Refugiile readuse la viață de OM pe MUNTE împreună cu voluntari, oferă găzduire în mod gratuit pentru toți turiștii care trec pe acolo și tot gratuit pot găzdui activități extrașcolare.

Stâne

Am purtat mai multe discuții cu proprietarii de pășuni alpine și stâne din munții Leaota, pentru a obține drept de folosință pentru o astfel de construcție și pentru a fi transformată într-un adăpost montan. Discuțiile vor continua și avem nădejde că o să obținem drept de folosință pentru a transforma o stână.

Chitara verde

Vă mai amintiți de chitara verde a cabanei Leaota? Am renunțat la ideea de a fi trimisă la cabana Leaota pentru că ar fi stat acolo singură și tristă.
Cu sprijinul inițiatorilor proiectului „Pe aripile muzicii, o chitară pentru fiecare cabană”, chitara verde a fost dusă la refugiul Cânaia. Aici va fi apreciată și cântată de mulți drumeți. Într-un cuvânt, va fi o chitară fericită.

Om pe Munte nu renunță.

Foto cu caracter ilustrativ

Ne pregătim deja pentru 2020 cu încredere și multă nădejde.
Pregătim un proiect ambițios care nu se va mai lovi de problema spațiului. O să avem spațiul nostru în care putem să implementăm proiecte frumoase, un loc în care să-i primim cu mare bucurie pe cei care ne susțin, unde o să avem ocazia să le arătăm ospitalitatea noastră și să-i răsplătim în felul nostru.
Nu vom abandona visul nostru de a readuce la viață și o cabană montană și poate se va materializa o colaborare în această direcție.
Vom continua activitățile noastre, deja clasice, de întreținere a refugiilor Șaua Strunga și Florei.

Susțineți activitatea noastră!

Puteți susține activitatea noastră cu donații și prin voluntariat atunci când vom avea nevoie.

Prin transfer bancar pentru Asociația OM pe MUNTE în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Activitățile noastre de voluntariat vor fi postate pe pagina noastră Facebook: www.facebook.com/OmPeMunte

Vă mulțumim pentru că aveți încredere în noi, chiar și atunci când ne este greu!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: