Ruukki, acoperis la inaltime pentru visurile noastre.

In 2016, una dintre actiunile de suflet ale Asociatiei Om pe Munte, a fost renovarea Refugiul Turistic din Saua Strunga.

In aceasta actiune ne-au fost alaturi voluntari si sponsori, persoane fizice si juridice.

La o prima estimare, refugiul avea nevoie urgent de acoperis. Acoperisul initial era din placi de azbociment, acoperis care a protejat timp de 10 ani refugiul.

Am ajuns pentru prima data acolo in 2015, pe o vreme rece si ploioasa si abia asteptam adapostul, sa ne incalzim, sa ne schimbam hainele ude. In refugiu ploua, era frig si igrasie. Am plecat dezamagiti.

In 2016 dupa inca o drumetie in care ne-a plouat (avem o vorba „nicio drumetie prin Saua Strunga fara ploaie”)  am decis ca trebuie sa facem ceva.

Am revenit la Strunga cu un pix, un carnetel si o ruleta defecta ( deh, pui fetele sa ia de acasa scule…) sa luam masuratori pentru ce urma sa fie inlocuit, ferestre, scara si, cel mai important, acoperisul.

Dupa aceasta drumetie am inceput campania de strangere de materiale, am contactat companii care ne-ar fi putut ajuta si am dat sfara-n tara ca Refugiul Saua Strunga trebuie reparat, altminteri nu mai trece iarna in picioare.

Ni s-au alaturat prieteni care au venit cu prieteni, ni s-au alaturat companii care, pe langa faptul ca ne-au intins o mana de ajutor, ne-au invatat si foarte multe lucruri.

Acoperisul este unul dintre cele mai importante elemente ale casei si ne-a fost pus la dispozitie de Ruukki Romania, un acoperis trainic, montat cu profesionalism de DCI Roof Expert.

Ruukki produce acoperisuri in Finlanda de peste 50 de ani. Produsele Ruukki sunt de cea mai buna calitate, sunt fiabile, au o durata lunga de viata si sunt insotite de certificate CE.

Clasa de calitate Ruukki certifica originea materiei prime, calitatea si durabilitatea produsului, definind totodata perioada garantiei sale tehnice si estetice.

Garantia unui acoperis Ruukki este de 50 de ani.

Bucurosi si multumiti sufleteste pentru ce am reusit sa facem la Saua Strunga, 2017 ne gaseste punand la cale un plan si mai ambitios: reconstructia din temelie a Casei de Adapost Florei, situata la 1200 m altitudine in Muntii Baiului, transformata in Prima Scoala pe Munte din Romania.

Si anul acesta Ruukki Romania este alaturi de noi cu sistemul de acoperis pentru Prima Scoala pe Munte din Romania.

Cand Casa de Adapost Florei va fi din nou in picioare, intentionam sa o punem la dispozitia institutiilor de invatamant in vederea derularii programului “Scoala altfel” si sa dezvoltam propriile programe de educatie non-formala. Aici cei mici vor putea invata sa se poarte pe munte, in natura in general, vor invata de ce este muntele atat de special, vor face drumetii alaturi de ghizi autorizati, vor planta pomi, se vor organiza mici sesiuni de ecologizare pentru a retine o informatie absolut necesara: pe munte nu exista operatori de curatenie!

 

Mai multe detalii despre proiect: AICI

 

 

%d blogeri au apreciat: