Susține construcția primului refugiu școală pe munte din România.

Refugiu școală pe munte.

[the_ad id=”21749″]

Încercăm să aducem câteva argumente legate de proiect și de ce este bine să contribuim la realizarea primului refugiu școală pe munte din România.

Noi îi spunem generic „primul refugiu școală pe munte din România” însă avem imagini care dovedesc faptul că pe Piciorul Floreiului, la 1200 m, pană în anii 90 a funcționat Casa de Adăpost a Cercului de Turism Floreiul Comarnic și că acolo se desfășurau mai multe activități sportive, culturale și educaționale, activități care se adresau copiilor și nu numai.

În imagine se poate observa cum în fața „căbăniței” se desfășura o festivitate de premiere iar podiumul era unul improvizat dintr-o băncuță.

 

În această imagine putem să observăm o festivitate de premiere a unui concurs de schi. Podiumul este improvizat de aceasta dată din niște sănii.

                   

În această imagine putem să observăm cum mai mulți tineri au fost premiați în cadrul unui concurs.

Astăzi vrem să ducem mai departe și să perfecționăm moștenirea lăsată de către părinți. Vrem să aducem un plus de valoare zonei Posada-Comarnic prin reconstruirea refugiului școală.

Aici vrem să aducem un plus de valoare conceptului de educație montană și nu numai. Ne dorim să dezvoltăm programe de educație non-formală care să vină în sprijinul celor care ne vor trece pragul. Aici vrem ca școala altfel să fie altfel în adevăratul sens al cuvântului. Participarea la aceste activități va fi gratuită, instruirea se va realiza de către voluntari cu competențe iar la finalul unei sesiuni fiecare participant va pleca în următoarea lui aventură cu un set nou de cunoștințe teoretice și practice.

Spre exemplu: ecologie și protecția mediului înconjurător, echipamente montane – rol și utilizare, hidratarea și alimentația pe munte, rucsacul, prim-ajutor, supraviețuire, orientare, etc. 

Vrem să reluăm activitățile de vară și de iarnă să organizăm concursuri și competiții care să aibă în prim-plan Comarnic-Posada și Refugiul Școală pe munte Florei.

 

Împreună construim fizic primul refugiu școală pe munte din România fiindcă toate celelalte activități le readucem la viață și le perfecționăm. 

 

 

Date bancare și date de contact :

Contul Asociației OM pe MUNTE deschis la Banca Transilvania cu numărul:

Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301

Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301

SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

 Contact și relații suplimentare:

Asociația OM pe MUNTE – Telefon: +40729170973 E-mail: [email protected]

 

Un proiect OM pe MUNTE cu sprijinul Primăriei Comarnic

Partener media AGERPRES 

 

 

 

 

 

%d blogeri au apreciat: