Centrul Social de Agrement „Pe Coastă”
Centrul Social de Agrement „Pe Coastă” este proiectul pe care ne-am propus să-l aducem în fața dumneavoastră pentru a beneficia de susținere. Eforturile și provocările vor fi mari iar rezultatul pe măsură.
În următorii 3 ani ne mutăm „Pe Coastă” concomitent cu activitățile noastre tradiționale.

Localizare
Centrul Social de Agrement „Pe coastă” va fi construit în satul Drumul Carului, județul Brașov, la altitudinea de 1060 m.
Drumul Carului este un sat în comuna Moieciu din județul Brașov, Transilvania, România, situat în partea de sud a județului Brașov, Culoarul Rucăr-Bran.
La recensământul populației din 2011, satul număra 135 de locuitori.
Satul s-a dezvoltat deoparte și de alta a drumului național (DN 73), drum ce leagă Brașovul de Câmpulung (Transilvania de Muntenia)
Scurt istoric
Se pare că numele provine de la carele cu boi care transportau mărfuri de la Bran la Rucăr și invers, fiind singurul drum de legătură, dintre cele două țări ( Țara Bârsei și Țara Românească)
Străbunicii nostri locuiau în apropierea cursurilor de apă, pe Valea Ulmului. După dezvoltarea rutei comerciale, aceștia au migrat către deal cu speranța unei vieți mai ușoare.
Despre proiect
Prin acest proiect ne-am propus să organizăm vacanțe gratuite pentru cel puțin 400 de copii în fiecare an. Aceștia provin în special din familii cu posibilități materiale precare și din mediul instituționalizat.
Ne-am propus să le oferim tot ce avem noi mai bun. Locația va fi una de excepție, serviciile vor fi pe măsură și timp de 5-6 zile îi vom face să simtă cu adevărat vacanța.

După modelul prezentat în imagine vom construi 20 de căsuțe și un salon multifuncțional cu 50 de locuri, grup sanitar, bucătărie și cămară.
Pentru realizarea construcțiilor avem la dispoziție o suprafață de peste 5000 mp de teren intravilan, orientat cu fața la răsărit către abruptul brănean al munților Bucegi.

Amplasamentul va fi amenajat sub forma unui parc. Legătura dintre căsuțe și salonul multifuncțional se va face pe poteci amenajate. Accesul de la șosea se va face pe jos și nu durează mai mult de 10 minute.
Pe lângă căsuțe, vom amenaja mai multe mini-grădini și vom planta peste 500 de pomi și arbuști fructiferi. Cu excepția ierbii și a florilor de câmp, toată vegetația va produce fructe și legume comestibile. Aici copii vor avea posibilitatea de a culege fructele cu mâna lor și le vor consuma așa cum făceam noi când eram copii.


Deoarece întreaga zonă oferă un potențial natural generos, ne-am propus să amenajăm mai multe rețele de poteci care să lege satul Drumul Carului de satele vecine. Potecile vor aborda punctele principale de belvedere, văile și dealurile până la intrarea în traseele montane. Potecile vor fi folosite și în cadrul taberelor organizate la Centrul Social de Agrement „Pe Coastă”.

O variantă de vacanță adevărată.
– ziua 1 – „Bun venit”, acomodare, interacțiune cu colegii și o scurtă drumeție;
– ziua 2 – excursie obiective turistice(Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cheia, Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Castelul Peleș, Târgoviște, Mausoleul Mateiaș;
– ziua 3 – activități recreative, artistice, culturale, grădinărit și altele Pe Coastă;
– ziua 4 – micul cercetaș – drumeție tematică pe văi și dealuri, joc de aventură;
– ziua 5 – consiliere, încredere de sine, petrecere tematică, festivitate de premiere;
– ziua 6 – momentul când ne luăm „La revedere!”.

Ce am făcut până acum și ce urmează.
Până acum am reușit să facem măsurătorile cadastrale și ridicarea topometrică.
Urmează să facem studiul geotehnic, să obținem certificatul de urbanism, proiectul, autorizația de construcție și avizarea locației.
Buget
În baza experienței, am estimat un buget necesar de 120.000 euro cu condiția să avem susținerea voluntarilor. Concret vom putea face o estimare exactă, după ce va ieși proiectul tehnic. Atunci ne vom putea da seama ce materiale de construcții putem folosi și în baza devizului vom putea determina costurile cu materialele.
Sursele de finanțare
Avem încredere că și acest proiect se va bucura de susținerea persoanelor fizice și juridice, așa cum s-a întâmplat și în cazul proiectelor precedente realizate cu succes (Reabilitarea și întreținerea Refugiului Turistic din Șaua Strunga, munții Bucegi, 1893m și reconstrucția și întreținerea Refugiului Florei, munții Baiului, 1180 m).
Alege să redirecționezi până la 3,5% din impozitul pe salarii și pensii pentru anul 2019. DESCARCĂ FORMULAR. Formularul completat, cu mențiunea perioadei pentru care faceți redirecționarea, unu sau doi ani, îl puteți depune la Administrația Fiscală de domiciliu. Adresa o găsiți aici, pentru fiecare localitate în parte. Puteți trimite formularul prin poștă la Asociația OM pe MUNTE, sat Drumul Carului, nr. 50, comuna Moieciu, județul Brașov, CP 507132 sau scanat pe email: ompemunte@gmail.com
Alege să donezi ziua de naștere pentru proiectul nostru. Intră pe GALANTOM.RO, înregistrează-te după care scrie-ne un email pe adresa ompemunte@gmail.com pentru validare.
Poți face donații direct către Asociația OM pe MUNTE, pentru Centrul Social de Agrement „Pe Coastă” în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX
Poți face donații prin intermediul platformelor PayPal și MobilPay:
https://www.paypal.me/AsociatiaOMpeMUNTE https://secure.mobilpay.ro/buy-product/4842xer
Căutăm soluții pentru recompensarea persoanelor care susțin acest proiect. Dacă aveți cereri speciale, în funcție de contribuția dumneavoastră, nu ezitați să ne scrieți.
Sponsorizări
Începând cu data de 10.02.2020, Asociația OM pe MUNTE este eligibilă pentru a primi sponsorizări deductibile din impozitul pe profit de la persoanele juridice.
Contracte și colaborări
Putem încheia contracte de colaborare, contracte barter și alte contracte care pot duce la implementarea cu succes a proiectului. Putem să asigurăm spațiu publicitar dedicat la drumul național sau/și Pe Coastă. Putem găzdui team-building-uri, seminarii, conferințe, organizate în locație de colaboratorii noștri.
Detalii și relații suplimentare
Asociația OM pe MUNTE, email: ompemunte@gmail.com, telefon: +40 729 170 973 – Constantin Țăposu – Reprezentant legal
