Un proiect desfășurat de Asociația OM pe MUNTE
Un proiect cu voluntari, elevi, donații și sponsorizări.
Pe 21 aprilie am început la Comarnic un mini-proiect prin care ne-am propus să atingem trei obiective:
- voluntari împotriva deșeurilor – strângem deșeurile abandonate în zonele verzi;
- să achiziționăm din donații un laptop și un videoproiector pe care să le donăm elevilor de la școala generală nr. 2 Vatra Sat Comarnic în cadrul unei „ore altfel”. Aceștia au avut de realizat obiecte din deșeuri reciclabile;
- de ziua învățătorului, pe 5 iunie, o să punem în aplicare cunoștințele dobândite la „ora altfel ” cu o drumeție la refugiul Florei, munții Baiului, 1200 m.
[the_ad id=”21804″]
Voluntari împotriva deșeurilor.
Voluntarii OM pe MUNTE cu sprijinul Primăriei Comarnic au strâns peste 200 de saci cu deșeuri în acțiunea de ecologizare desfășurată în data de 21 aprilie.
Articol presă: ZIARUL PRAHOVA
„Ora altfel” – Donație echipamente IT, noțiuni elementare de mers pe munte și sacul de gunoi
Mulțumim Club Montan Constanța, Cântece de Munte la Mare și tuturor persoanelor care au donat puțin din puținul lor.
Timp de câteva săptămâni am strâns fonduri pentru achiziționarea unui laptop și a unui videoproiector. Suma strânsă din donații a fost de 843 lei, diferența pentru achiziționarea echipamentelor IT a fost acoperită din veniturile realizate din colectarea formularelor 230 de direcționare a 2% din impozitul pe venit din 2017.
Echipamentele IT au fost predate instituției de învățământ în cadrul unei ore „altfel” susținută cu sprijinul copiilor din clasa a cincea.
Împreună am făcut o listă cu lucruri necesare pentru o drumeție reușită. Am vorbit despre echipament, despre planificarea și organizarea drumeției. Am continuat cu informații despre rucsac și conținutul acestuia.
Am vorbit despre marcajele montane și despre indicatoarele de direcție.
Am vorbit despre deșeuri. În fiecare drumeție producem deșeuri din ambalaje și este foarte important să avem un loc în rucsac și pentru resturi, pentru a fi transportate până la un coș de gunoi sau de cele mai multe ori până acasă.
De Ziua Învățătorului suntem invitați în drumeție.
Mini-proiectul nostru s-a bucurat de atenția elevilor, de sprijinul profesorilor și de sprijinul oamenilor care au crezut în noi. Pe 5 iunie, de ziua învățătorului, împreună cu elevi și profesori de la Școala Generală nr.2 Vatra Sat Comarnic, mergem pe munte pentru a pune în aplicare ceea ce am învățat despre drumeții. Activitatea este gratuită și se va desfășura la Refugiul Florei (primul refugiu școală pe munte din România), 1200 m, Munții Baiului.
Acolo învățăm cum să montăm și să demontăm un cort, identificăm pe hartă locul de unde am plecat, locul unde ne aflăm, etc.
[the_ad id=”21746″]