Cabana Leaota – e voie la turism!

Cabana Leaota

Cabana Leaota de la Runcu este situată la 1370 m pe Muntele Românescu din Munții Leaota

Recent am lansat o petiție online pentru a demonstra faptul că există interes turistic pentru această locație. S-au strâns peste 900 de semnături în 9 zile și câteva zeci de mesaje. Am primit mesaje emoționante de la oameni care au copilărit acolo până la cei care au auzit pentru prima dată de acest loc. https://www.petitieonline.com/signatures/salvai_cabana_leaota/

În weekendul 12-13 mai 2018 am participat la cursul cu tema „Managementul în turismul responsabil”, susținut de Dr. Harold Goodwin, director fondator al Centrului Internațional pentru Turismul Responsabil, director general al Parteneriatului pentru Turism Responsabil și consultant al World Travel Market și Crista Buznea (TUI UK, Future Forward Travel). Cursul a fost organizat de Fundația Amfiteatru în cadrul Forumului Internațional pentru Turismul Responsabil. Aici am aflat o mulțime de informații care pot fi implementate în zona Runcu-Leaota și nu numai.
Cabana Leaota poate reprezenta un model de bune practici în implementarea unui turism montan responsabil. În primul rând ne dorim să implicăm în mod conștient comunitatea locală. Cabana poate funcționa în bune condiții cu produse furnizate de localnici. Zona Runcu beneficiează de o bogăție autentică de la portul popular până la meșteșuguri, tradiții și produse culinare autentice.
Foto: Cojocaru Ion-Cosmin

Cabana Leaota poate deveni o atracție și un model.

Să produci pâinea în sat, să cumperi produse alimentare de la localnici, să cumperi fructe și legume din grădinile lor și să le oferi turiștilor la 1370 m, în munți. Să funcționezi 100% cu produse locale, să faci oamenii să-și dorescă să revină, provocarea care poate aduce satisfacții pentru întreaga comunitate.
În următoarea perioadă o să luăm din nou legătura cu proprietarii, pentru ca împreună să găsim o soluție viabilă pentru cabană și localnici. Următorul pas este să ne înscriem în audiență la Primăria Runcu.
Avem soluții, proprietarii să înțeleagă situația și să facă ceva!
[the_ad id=”21746″]
%d