Eco-drumetie in Gradina Carpatilor

Prin activitatea de eco-drumetie incercam sa imbinam utilul cu placutul si ne propunem ca la fiecare tura montana sa strangem cel putin cate un sac de gunoi.

Am inceput pe 29-august-2015

Piatra Mare

Tura din Piatra Mare a fost una inedita pentru noi deoarece am organizat un eveniment pe pagina noastra de facebook si nu stiam daca vor participa oameni la o astfel de activitate.

Sambata dimineata cu emotii si cu sperante ne-am deplasat catre locul de intalnire stabilit la parcarea de la Dambul Morii. Desi pe facebook numarul de particpanti era usor mai mare, am avut placerea de a vedea cu ochii mei ca ne-am strans sase oameni frumosi si inimosi(unul in spatele camerei).Inimosi

Traseul stabilit a fost urmatorul:

  • la dus: Dambul Morii-Canionul 7 Scari-Cabana Piatra Mare-Varful Piatra Mare
  • retur: Varful Piatra Mare-Cabana Piatra Mare-Drumul Familiar-Prapastia Ursilor-Dambul Morii

 

Pana la Canionul 7 Scari nu am avut ce sa culegem de pe poteca deoarece administratorii de acolo isi fac treaba foarte bine. Din partea noastra „felicitari”!

De la iesirea din canion pana la cabana Piatra Mare am strans 5 saci plini cu deseuri(pungi,peturi,doze,sticle, ambalaje de dulciuri)

[embed_video video_url=”https://www.youtube.com/embed/OdnqSBDxMWg” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Am lasat sacii plini la cabana Piatra Mare, Pauzaam luat o binemeritata pauza de masa dupa care am continuat spre varf.

O intamplare de pe traseu, pana sa ajungem la cabana.

Pe poteca ne depaseste un grup de tineri. La un moment dat o domnisoara din grup zice: „Felicitari, va apreciem foarte mult pentru ceea ce faceti” la care o persoana din grupul nostru ii intinde politicos un sac si cateva cuvinte: „Daca ne apreciati atat de mult va rugam sa ne ajutati”.

Domnisoara care ne aprecia a ramas usor surprinsa deoarece nu se astepta la un raspuns atat de direct.

varful piatra mare Din varful Piatra Mare pana la cabana am mai strans un sac, ajutati si de grupul de tineri despre care va spuneam mai devremesac.

Am coborat la cabana, am facut cateva poze, am luat sacii pe care ii lasasem acolo si am pornit pe drumul familiar spre Dambul Morii. La intersectia de trasee am ales traseul prin Prapastia Ursilor si am reusit sa mai adaugam inca doi saci la recolta noastra.

Multumim cabanierilor de la Piatra Mare pentru ospitalitate si pentru sprijinul oferit.

Multumim administratorilor de la Canionul 7 Scari pentru sprijinul oferit prin preluarea sacilor de gunoi si pentru faptul ca pentru viitor ne-au promis o trecere gratuita prin canion. Probabil o sa profitam de aceasta ocazie la urmatoarea eco-drumetie.

Multumim oamenilor care ne sunt alaturi in campaniile noastre. Multumim oamenilor care ne urmaresc activitatie, oamenilor care ne sunt aproape si ne ajuta atat cu materiale cat si financiar.

Un indemn din partea noastra:

„Invata sa-l urci, invata sa-l pretuiesti”

[featured_posts display_type=’4column’ show_title=’1′ title=’Articole’ sub_title=’Despre oameni si munti’ count=’12’ cat=’Activitati’ show_date=’0′ show_description=’1′ border_bottom=’0′ pagination=’0′ title_colored=’1′]

%d blogeri au apreciat: