Pentru cei care nu cunosc încă activitatea noastră, suntem „cei cu refugiile Șaua Strunga și Florei”.
Raport de activitate al Asociației OM pe MUNTE în an de pandemie.
16 februarie 2020 – igienizare și întreținere la refugiul Florei
Am organizat o activitate de igienizare la refugiul Florei. Pe lângă igienizare au fost realizate și mici lucrări de întreținere.

Am montat în spatele sobei două panouri termorezistente, am reparat ușa de la WC, am curățat soba, am îndreptat ușa de termopan de la intrare.
Am lăsat la refugiu un al doilea stingător de incendii, două mături, un mop cu 3 rezerve, lavete, soluții de curățare și dezinfectare, saci de gunoi, mănuși de protecție din latex și o găleată cu storcător.

Am refăcut stocul de papuci de casă.
Am luat de la refugiu și am dus la tomberon în oraș, doi saci plini cu alimente alterate, sticle și borcane.

La activitate au participat 6 voluntari.
Pentru materiale am folosit suma de 341,44 lei, bani obținuți din donații.
Martie 2020
Începutul incertitudinii.
Ne vedeam închiși în case, cu tot cu planurile noastre de viitor, într-un prezent incert.
Am ales să continuăm să lucrăm voluntar de acasă la cel mai recent proiect al nostru și anume să strângem fonduri pentru construirea Centrului Social de Agrement „Pe Coastă”, locul în care vom avea posibilitatea de a organiza tabere sociale pentru cel puțin 400 de copii în fiecare an.
Ce aveam de făcut când nu mai puteam ieși din casă?
Ne-am apucat de crescut răsaduri la bloc în balcon, mai mult în joacă. Și uite așa, în joacă, ne-am ales cu 200 de fire de roșii.

În locul în care vom construi Centrul Social de Agrement „Pe Coastă” am reușit să plantăm mai multe soiuri de pomi și arbuști fructiferi.

Am luat decizia de a planta pomi fructiferi „Pe Coastă” din două motive. În primul rând vom avea nevoie de umbră și în al doilea rând, dorim să oferim seriilor de copii experiențe cât mai naturale.
Iunie 2020
În prima lună de vară, am reușit să organizăm o activitate de voluntariat „Pe coastă”. Activitatea a fost restrânsă, în conformitate cu normele impuse de pandemie.
Am achiziționat și am instalat un solar de legume, în care am reușit să sădim 120 de fire de roșii din cele crescute în balcon.

A fost mai mult un test, pentru activitățile pe care intenționăm să le desfășurăm atunci când Centrul Social de Agrement „Pe Coastă” va fi funcțional.
În luna iunie am dat startul unei tombole cu strângere de fonduri și premii pentru susținerea proiectului. Valoarea totală a premiilor a fost de 4937 lei, TVA inclus.
18 – 19 iulie 2020
Am executat lucrări de întreținere la refugiul Șaua Strunga din munții Bucegi.

Din 2016 de la renovarea și modernizarea refugiului, ne ocupăm voluntar de întreținerea și buna funcționare a acestui adăpost montan. În fiecare an organizăm una sau mai multe activități de întreținere, în funcție de posibilități și necesitate.

Am aplicat un strat de vopsea la exterior, am schimbat scândurile putrezite de pe prispă, am montat o masă rabatabilă în interior.
Am lăsat la refugiu saci menajeri și două sticle cu dezinfectant. Nu am fi reușit fără sprijinul voluntarilor și fără donațiile strânse de Bluebear.ro în cadrul unor tombole cu premii.

Costul cu materialele a ajuns la suma de 1893,62 lei.
August 2020
Facem prima extragere a câștigătorilor care s-au înscris la tombola cu strângere de fonduri pentru susținerea proiectului social „Pe Coastă”
Un premiu important a fost oferit de Casa Cătălin și a constat în 6 nopți de cazare la munte pentru 4 persoane în perioada 1 – 6 septembrie 2020.
Câștigătorii au vizitat și locul în care Asociația OM pe MUNTE va construi Centrul Social de Agrement „Pe Coastă”.
Celelalte premii au fost trimise prin poștă către câștigătorii lor.
Septembrie 2020
Toți pomii cu excepția unui păr s-au prins și avem încredere că vor da roade în câțiva ani. O altă problemă iese la iveală. Animalele sălbatice au descoperit mica noastră livadă și s-au apucat de ros frunzele.

Pentru a salva pomii dar și pentru a ține la distanță un urs, am achiziționat un gard electric.
Am achiziționat 5 butoaie de stejar de capacitate mare (11000 l) pe care le vom transforma în spatii de cazare pentru voluntarii care ne vor ajuta să constuim primul nostru proiect social. Butoaiele vor mai fi folosite pentru promovarea și finanțarea proiectului cât și pentru organizarea unor mini-tabere.

Asemenea unor piese de puzzle, împreună cu voluntari am descărcat și am așezat butoaiele, doagă cu doagă, la sediul Asociației OM pe MUNTE.
La primăvară intenționăm să le asamblăm „Pe Coastă” față în față cu versantul vestic al munților Bucegi.
Noiembrie 2020
Am efectuat a doua extragere și ultima în cadrul tombolei cu strângere de fonduri pentru susținerea proiectului social „Pe Coastă”.
Toți câștigătorii au fost validați. Acolo unde a fost posibil am predat premiile personal. Unde nu a fost posibil, le-am trimis prin poștă.
Avem confirmări că toate premiile au ajuns cu bine la câștigătorii lor. Un singur premiu, este vorba despre o căciulă, s-a întors la sediul Asociației OM pe MUNTE și va fi ridicat personal de către câștigător.
Contracte de sponsorizare
Pentru susținerea proiectului social „Pe Coastă” am reușit să încheiem un număr de 6 contracte de sponsorizare în valoare totală de 5031 lei.

Mulțumim pentru susținere: SC PROP CAPITAL PARTNERS SRL, SC DAMAR VISION SRL, SC AUTO VANK EXPRES SRL, SC SERVICE DAMAR AUTENTIC SRL, SC DAMAR RENT A CAR SRL, SC PROFESIONAL SERVICE SRL.
Zile de naștere donate
Pentru proiectul nostru social s-au strâns donații pe platforma galantom.ro.

Au fost donate 5 zile de naștere și s-au strâns în total 1554 lei brut, din care se scad comisioanele.
Tombola cu strângere de fonduri.
Tombola s-a desfășurat pe site-ul nostru iar extragerile câștigătorilor au fost transmise live pe pagina noastră de Facebook.

S-au strâns donații în valoare de 9575 lei brut, din care se scad comisioanele și costurile cu premiile în valoare de 4937 lei TVA inclus.
Formulare 230
Pentru Asociația OM pe MUNTE, au fost depuse formulare în localitățile: Sibiu, București, Târgoviște, Galați, Râmnicu Vâlcea, Brașov, Bușteni, Călărași, Mangalia, Constanța, Câmpina, Arad, Pașcani, Blaj.

În total, Asociația OM pe MUNTE, a beneficiat de 6653,25 lei obținuți din formularele 230.
Îmi doresc să știți că toți cei care ne-ați susținut de-a lungul timpului, aveți un loc special în sufletul meu. Tare mi-ar fi plăcut să vă fi putut transmite mulțumirile personal. În spatele OM pe MUNTE, nu este altcineva decât dumneavoastră, cei care credeți în acest proiect. Am pus bazele OM pe MUNTE fiindcă am vrut să demonstrez că și oamenii obișnuiți, cu problemele și greutățile lor de zi cu zi, pot face lucruri extraordinare dacă își unesc forțele. Pentru a face o fărâmă de bine nu trebuie să fii parte dintr-o societate selectă care pune imaginea mai presus de orice.
Eu sunt un om obișnuit, am aceleași probleme și mă confrunt cu aceleași greutăți, ca majoritatea de altfel.
Cu toate astea îmi doresc să fac mai mult din scurta mea existență pe acest pământ.
Vă mulțumesc pentru că îmi sunteți sprijin în această călătorie minunată pe care am botezat-o „OM pe MUNTE”.
Constantin Țăposu – fondator OM pe MUNTE
