Lumina pentru Saua Strunga

Lumina pentru Saua Strunga

Sfarsitul de an 2017 ne prinde tot pe munte si tot cu treaba. Am plecat din Moeciu cu un scop precis, sa facem sa fie din nou lumina la Saua Strunga. In urma cu ceva timp, cativa prieteni ne-au semnalat pe pagina noastra de facebook ca Saua Strunga a ramas pe intuneric.

Pe drum gandurile noastre erau de tot felul, si cel mai mult ne ingrozea gandul ca cineva a stricat sau a furat echipamentul instalat acolo.

Am batut zapada troienita de pe Muntele Bucsa si am trecut Bucegii prin Saua Strunga Mica(Strungulita). Vremea nu ne-a facut probleme, a fost numai buna de drumetie, fara vant sau precipitatii.

Pas cu pas ne apropiam de „Casuta cu Suflet”, ne bucuram ca niste copii de jucaria lor.

[the_ad id=”21746″]

Nu am stat prea mult pe ganduri, si ne-am apucat de treaba. Am desfacut becul vechi, am montat dulie noua si bec nou si cu emotii am apasat pe intrerupator. Surpriza! Becul se aprinde si rasuflam usurati. Bine ca a fost doar atat!

Mai verificam una, alta si constatam ca sfoara de la oblon a disparut. Sfoara a fost montata pentru a treia oara pe 12 decembrie. La doua saptamani suntem nevoiti sa montam alta. Bine ca avem de rezerva! Pe dulapul de la intrare, in urma cu cateva luni, am lasat o macheta din lemn. Nu mai este, a disparut! O montasem acolo pentru persoanele care doreau sa contribuie la intretinerea refugiului. Ca fapt divers,  3 becuri de 12v si doua dulii, au costat aproximativ 84 lei. Cine doreste poate sa vada factura.

Muntele este in sarbatoare, si cu toate ca Sarbatoarea Craciunului a trecut, ne-am hotarat sa impodobim bradul, pentru ca magia sarbatorilor sa dainuie pana la primavara.

Nu suntem presati de timp si mai zabovim cateva ore pe la refugiu.

Avem lumina, avem bradut, avem sfoara la oblon si mai avem bucuria ca stricaciunile nu au fost mai mari.

Sa pastram ce avem!

Avem datoria sa intretinem acest adapost, indiferent de obstacole, din respect fata de oamenii care au contribuit la reabilitarea refugiului.

Pe canalul nostru de youtube puteti sa urmariti filmuletul „Lumina pentru Saua Strunga”

[the_ad id=”21749″]

 

%d blogeri au apreciat: