[the_ad id=”21749″]
Retrospectiva anului 2017
Retrospectiva anului: Calitatea timpului este dată de oamenii cu care îl petreci. Calitatea oamenilor este dată de toate faptele lor.
Anul 2017 a stat sub semnul reconstruirii Casei de Adăpost a Cercului de Turism Floreiul Comarnic, cel mai mare proiect al nostru. Cu toate acestea, am reușit să obținem resurse și să găsim timp pentru a participa la câteva activități destul de importante.
1 aprilie 2017
Nu încercăm să păcălim pe nimeni și pe 1 aprilie participăm la campania Plantează în România. Campania se desfășoară la Șercaia și a fost inițiată de către Asociația Creștem România Împreună.
22 aprilie 2017
Păcaleala acum vine și de data asta vremea ne-a păcălit pe toți. Ninsoarea din primăvară ne-a dat puțin planurile peste cap. Nu am reușit să mai salubrizăm satul de munte, dar în schimb ne-am bucurat de zăpadă, de soare și ne-am dat cu sacul.
1 mai 2017
Ziua Internațională a Muncii ne prinde la malul mării. Am fost invitați de către prietenii noștri de la Club Montan Constanța la evenimentul „Cântece de munte la mare„. Fiindcă aveam o datorie neplătită din 22 aprilie, ne-am înarmat cu saci de gunoi și mănuși. Am făcut puțină curățenie pe plaja din dreptul epavei din Costinești.
20 – 21 mai 2017
Pentru al patrulea an consecutiv am pedalat la poalele Munților Făgăraș pe drumul ce leagă orașul Zărnești de Stațiunea Climaterică Sâmbăta de Sus. Am avut parte de narcise, în Poiana Narciselor din Vad, am avut parte de ploaie, soare și curcubeu în cei aproape 200 de Km pedalați dus-întors.
26-28 mai 2017
La invitația ArtTour România, am participat la proiectul Remarking Romania, prima ediție. S-au refăcut marcaje pe mai multe trasee montane din Masivul Piatra Craiului, sub îndrumarea și cu sprijinul salvatorilor montani.
9 iunie 2017
Cu sprijinul lui Piticu și Călin și găzduiți de Green Pub, reușim să organizăm la Comarnic un spectacol folk, ce are ca scop strângerea de fonduri pentru construcția refugiului școală pe munte din Florei.
17 iunie 2017
Revenim la Șaua Strunga cu treabă. Trebuie să acoperim cu vopsea urmele lăsate de un individ care nu a înțeles că muntele nu este pentru toți. Să cari un spray cu vopsea în vârf de munte, ca să marchezi locurile pe unde ai umblat, este dovada clară că nu ai ce căuta pe munte. În zilele noastre avem aparate foto și canale de socializare prin care poți arăta tuturor că ai trecut pe acolo.
[the_ad id=”21749″]
15 iulie 2017
Ușor nerăbdători, începem construcția primului refugiu școală din România. Construcția se află la 1200 m, în munții Baiului, Piciorul Florei. Cea mai mare provocare pentru asociația OM pe MUNTE.
4-6 august 2017
Împreună cu ACEST TRUBADUR, am organizat la cabana Diham (la mama Oara) mini-festivalul Trubaduri pe Munte, ediția 1, un week-end întreg dedicat copiilor. Am avut și un concurs care nu a avut probe impuse, ci fiecare participant a făcut ce știa mai bine. Copiii au cântat la voce, voce și chitara, au spus glume și ne-au impresionat cu scheme mult exersate cu kendama. Festivalul a avut și o sesiune de salubrizare a traseului montan Cabana Diham-Pichetul Roșu-Cabana Poiana Izvoarelor-Cabana Diham. Cu această ocazie, copiii au fost informați de ce este bine ca deșeurile să nu ajungă în natură. Erau puțin contrariați că există atâta gunoi în munți, pentru că ei au fost învățați acasă că nu trebuie să arunce nimic pe jos, dar și entuziasmați că-și pot aduce contribuția pentru o natură sănătoasă.Eforturile copiilor au fost răsplătite cu produse oferite de sponsorii festivalului:
—muzicamagazin.ro
—DECATHLON ROMÂNIA
—Irisia Bijuterii personalizate
—Handmade by Cotzo
19 august 2017
Începe să se vadă contribuția persoanelor fizice și juridice la construcția refugiului Florei. Ajunge primul transport de materiale.
[the_ad id=”21749″]
9 septembrie 2017
Deranjați de mizeria lăsată de lume pe traseul Pârâul Rece-Forban, în colaborare cu Asociația Tot Mai Verde și cu sprijinul Decathlon România, am salubrizat zona. Au fost strânși 22 saci cu sticlă și 256 saci de plastic plini de deșeuri. Printre cele colectate putem menționa: o anvelopă de mașină, o chiuvetă, o bară de mașină față și una de spate, jucării, ambalaje de băuturi fine, tacâmuri, veselă, un wc și o bancnotă de 1 leu. Prin această acțiune de ecologizare s-a urmărit conștientizarea de către populație a faptului că și generațiile următoare au dreptul să beneficieze de ceea ce natura oferă, astfel că, fiecare acțiune pozitivă sau negativă, asupra mediului, care se face azi, va avea repercusiuni în viitor.
30 septembrie 2017
Stocul de materiale necesare începe să crească cu sprijinul familiei Florescu din Câmpulung Moldovenesc. Seara târziu ne este livrată o comandă importantă de materiale, pe care le descărcăm și le așezăm cu grijă în depozitul Primăriei Comarnic.
7 octombrie 2017
Una dintre cele mai grele zile. A fost pentru prima dată când am crezut că vine iarna și ne prinde cu lemnul împrăștiat pe munte. În ciuda vântului ascuțit și a ploii torențiale, am reușit să așezăm tot lemnul pentru a se ventila. Prețul plătit a fost destul de mare, ne-am udat până la piele.
12 octombrie 2017
La aproape patru luni de la începerea lucrărilor, într-o zi superbă de toamnă, punem temeiul la ceea ce are să devină mai târziu primul refugiu școală pe munte.
15 octombrie 2017
Voluntarii au fost la înălțime! A fost sfârșitul de săptămână în care a crescut refugiul Florei, în ciuda vântului puternic care ne mai dădea pace din când în când.
21 octombrie 2017
Asemeni fratelui mai mare din Șaua Strunga, și refugiul Florei beneficiază de un acoperiș de calitate premium oferit de către RUUKKI ROMÂNIA. Montajul a fost realizat de către profesioniștii DYSTOM BUȘTENI.
[the_ad id=”21746″]
29 octombrie 2017
Ca să putem desfășura activități și în sezonul rece, avem nevoie de căldură. Thomas Ciprian, Constanciuc Bogdan și Alexandru Kollar, donează pentru refugiu o sobă.
12 noiembrie 2017
Este o zi plină de bucurie și emoție pentru noi. Este pentru prima dată când se aduce lumina din surse regenerabile în Florei. Echipamentul fotovoltaic și instalația electrică au fost donate de SIMTEL.
29 decembrie 2017
Finalul de an ne găsește cu treabă tot în Șaua Strunga. De această dată ne-am dus să reparăm lumina și să montăm din nou sfoara la oblon.
Aceasta a fost retrospectiva anului 2017. Mulțumim tuturor pentru sprijin!
[the_ad id=”21746″]