Pe coastă

Pe coastă – Un proiect OM pe MUNTE.

Pe coastă la fân.

Pe coastă, este propunerea noastră de proiect pentru anul viitor și pentru care căutam colaborare să obținem finanțare pentru implementare.

De unde a pornit ideea.

Dacă ar fi să traducem ce am înțeles din discuțiile noastre cu proprietarii de cabane montane abandonate și refuzul lor de a ne desfășura activitățile pe proprietatea lor, ar suna cam așa:

Ce să căutați voi pe proprietatea noastră ca să vă faceți activitățile, când puteți să mergeți în altă parte, și să faceți ce veți vrea voi, dar nu la noi.

Unde în altă parte? Că nu mai avem loc pe nicăieri și nici bani suficienți ca să cumpărăm unul. Ce face un om atunci când nu-și mai găsește locul în lume, și nici nu are bani suficienți ca să-și cumpere unul? Merge acasă!

Pe coastă vom avea miei.

Exact asta facem și noi, mergem acasă, pe coastă. Aici avem posibilitatea de a ne desfășura activitățile pe o suprafață de teren de peste 5000 mp, situat în satul Drumul Carului, la altitudinea de 1060 m.

Ce vrem să facem pe coastă

Terenul se află în plan înclinat cu deschidere la versantul vestic al munților Bucegi, cu fața la răsărit și se pretează destul de bine la activitățile noastre.

Aici ne-am propus să construim un mic sat compus la început din 20 de bordeie construite din lemn și piatră. „Primăria” satului va fi un bordei mai mare unde va exista o sală de mese cu 50 de locuri, bucătărie și grup sanitar.

Accesul în sat se va face pe poteci amenajate, ce vor brăzda coasta de la un capăt la celalalt și vor face legătura între bordeie.

Întreg amenajamentul se va prezenta sub forma unui parc, cu multă verdeață. Bordeiele vor fi acoperite cu iarbă și flori de câmp. Vor fi orientate cu fața la răsărit și vor avea gard de nuiele.

Cum

Pe coastă va fi un loc al experiențelor, încă de la început. Întreg proiectul va fi implementat de către voluntari cu fonduri obținute din donații și sponsorizări, așa cum am procedat și în trecut. Toată activitatea va fi non-profit, în conformitate cu statutul Asociației OM pe Munte.

Pe cine ajută

Ne place să credem că proiectul „Pe coastă” poate ajuta mulți oameni. De la simplul fapt că poate să motiveze și să dea încredere oamenilor ca să lupte pentru visurile lor, până la susținerea comunității locale.

Aici vom organiza tabere sociale, culturale, ecologice, educaționale, de dezvoltare personală, etc.

Toate aceste aspecte vor fi detaliate în următoarele articole

Buget

Am început să lucrăm la documentația necesară pentru obținerea certificatului de urbanism.

Din experiența proiectelor anterioare putem estima costurile cu materialele, undeva în jur de 5000 euro pentru fiecare bordei.

Fiecare bordei va avea o suprafață de aproximativ 14 mp, baie proprie, energie electrică, sobă de teracotă pentru încălzire pe timpul iernii, două paturi, noptiere și un dulap.

Estimăm costurile pentru „Primărie” (sala de mese, bucătărie, grup sanitar), ca fiind undeva în jur de 20000 euro

Costurile pentru instalația de tratare a apei reziduale pot ajunge la 4000 euro.

Ca de obicei, plecăm la drum de la zero. Mânați de ambiție și multă determinare.

Avem o iarnă întreagă la dispoziție pentru a obține resurse și pentru a definitiva proiectul. Ca de obicei, fiecare gest, oricât de nesemnificativ ar părea, contează și este important pentru demersul nostru.

Cum puteți susține proiectul „Pe coastă”

Orice persoană care poate să-și aducă aportul la proiectul nostru, este binevenită în echipă. Căutăm arhitect, proiectant, expert fonduri nerambursabile, fundraiser, etc.

Orice donație este importantă.

Puteți face donații prin PayPal

Puteți dărui ziua de naștere pentru proiectul nostru: https://galantom.ro/daruiesteziuata/fundraising_pages/create?id_project=787

Puteți dona prin transfer bancar pentru Asociația OM pe MUNTE, cu textul „Pe coastă”, în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *