Scurt istoric al Refugiului din Saua Strunga

Refugiul din Saua Strunga, altitudine – 1893 m

Construcția a fost realizată de către Administrația Parcului Natural Bucegi în perioada septembrie – octombrie 2004 la solicitarea conducerii Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva și a Direcției Silvice Dâmbovița.

Materialele au fost transportate cu un TAF și un cal iar construcția a fost realizată de către angajații PNB cu sprijinul unui maistru din Moroeni.

Construcția trebuia să ofere adăpost turiștilor care parcurgeau traseele montane din Saua Strunga cât și pentru cei ce urmau să parcurgă drumul Trans-Bucegi.

În acea perioadă se făceau cumpărări și exproprieri de terenuri în vederea execuției drumului Trans-Bucegi, drum ce trebuia să facă legătura între Valea Ialomița, județul Dâmbovița și Valea Bangaleasa, județul Brașov.

După ce adapostul a fost construit a apărut un proprietar al terenului pe care este amplasat refugiul și nu a avut nimic împotriva existentei acestei construcții, ba chiar mai mult l-a vopsit.

Din cauză că proiectul de construcție a drumului menționat mai sus a fost sistat, Direcția Silvică nu a mai avut nici un interes în zonă iar adăpostul a fost lăsat în paragină.

După 12 ani de la construcție, la inițiativa Asociației OM pe MUNTE, acest adăpost din Saua Strunga a intrat într-un proces de renovare și modernizare.

FB_IMG_1471928627017

Reabilitarea refugiului din Saua Strunga este realizată de către voluntari cu materiale obținute din donații și sponsorizări.

Mulțumim: Ruukki România,  Regia Autonomă Locală a Pădurilor Kronstadt, Krogan Inventiv SRL, D.C.I. Roof Expert SRL, Kronospan Brașov, Salvamont Dâmbovița,  Parcul Natural Bucegi, Primăria Moroeni, tuturor persoanelor care s-au implicat și nu în ultimul rând voluntarilor care au participat la realizarea acestui proiect.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: