Pe coastă – primul contact

Pe coastă – primul contact

Punem „cortul” la construirea Centrului Social de Agrement „Pe Coastă” cu respectarea normelor de distanțare.

Pe coastă - punem cortul la construirea Centrului Social de Agrement.

Primul contact

În perioada 12-13 septembrie 2020 organizăm prima activitate de voluntariat în locul în care va fi construit Centrul Social de Agrement.

Este o bună ocazie pentru noi să facem cunoscut locul în care Asociația „OM pe MUNTE„, cu susținerea dumneavoastră, va implementa primul proiect social.

De ce primul contact?

Până acum, aici, nu a mai fost organizată o activitate de voluntariat și nici nu au mai fost amplasate corturi.

Printre altele, această activitate ne oferă posibilitatea de a interacționa direct cu oamenii care susțin proiectul nostru în timp ce respectăm normele de distanțare.

Ce avem de făcut?

În primăvară am plantat mai mulți pomi fructiferi achiziționați din fondurile strânse la acea vreme. La sfârșitul verii, caprele sălbatice au mâncat vârfurile și frunzele la toți merii plantați. În această toamnă ne dorim să continuăm să plantăm pomi fructiferi și am găsit o soluție pentru ca aceștia să nu aibă soarta celor plantați în primăvară. În week-end-ul 12-13 septembrie vom monta izolatori și vom întinde sârma pentru gardul electric. Gardul electric este o necesitate pentru proiectul nostru. Trebuie să ținem animalele sălbatice la distanță. Toamna locația este vizitată și de un urs.

Echipament necesar

Dacă intenționați să rămâneți cu noi peste noaptea trebuie să țineți cont de câteva aspecte.

Locul unde instalăm corturi este puțin în pantă, cu anumite porțiuni mai drepte și încă nu este amenajat pentru campat. Ne aflăm la altitudinea de 1060 m. În luna septembrie, noaptea, temperatura scade până la 2° C. În consecință echipamentul de campat trebuie să fie de toamnă/iarnă.

De asemenea este recomandat să aveți echipament de munte: ghete cu talpă aderentă, pantaloni de toamnă, polar, căciulă, mănuși, haine de schimb.

Donează Pe Coastă!

În această toamnă se numără pomii plantați. Plantează „Pe coastă”, fii nașul unui pom sau arbust fructifer pe care îl vom planta, în această toamnă, în incinta viitorului Centru Social de Agrement. Locația se pretează pentru zmeur, mur, coacăz, meri, peri, pruni, vișini și cireși.
Costul pentru un pom fructifer este între 20 și 60 lei.
Donează 25 lei pentru un pom sau arbust fructifer până la 15 septembrie, lasă-ne prin e-mail un mesaj în care ne spui pentru ce pom ești naș și ești înscris automat la tombola cu strângere de fonduri pentru susținerea proiectului social „Pe Coastă”. Pomul plantat va purta numele tău și timp de doi ani de la fructificare vei putea să-i culegi rodul.
Puteți dona  în conturile Asociației OM pe Munte. La o donație de 25 lei sau multiplu de 25 sunteți înscriși automat la tombolă cu una sau mai multe șanse de câștig.

Donează în contul Asociației OM pe Munte deschis la Banca Transilvania RO65BTRLRONCRT0301422301
Donează cu cardul prin intermediul serviciului MobilPay accesând link-ul: https://mpy.ro/4tvw3yfer
Donează prin PayPal: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=LM82EBAH3QR5U&source=url

Lasă un răspuns

%d