Pe Coastă proiect social, între pandemie și război

„Pe coastă” proiect social – Introducere

Ideea de a construi un centru social de agrement pentru copiii care nu-și permit o vacanță, a început să prindă rădăcini prin 2019.

Susținuți de oameni cu inimă mare, am salvat cu succes refugiul Șaua Strunga și refugiul Florei, în 2016 și respectiv în 2018. La început am întâmpinat o opoziție din partea unor oameni, dar faptul că astăzi, se pot bucura gratuit mulți drumeți de protecția oferită de aceste adăposturi, sau că ajung să găzduiască din ce în ce mai des grupuri de copii, ne dovedește că opoziția nu a făcut altceva decât să mă determine și mai mult să reușesc.

Vă spun asta, în speranța că veți înțelege că tot ce este bun, nu este ușor de realizat și că de cele mai multe ori oamenii se opun mai vehement decât ajută.

În 2018 a fost și momentul declinului, când am încercat fără succes să mai salvăm și alte adăpostui montane.

Atunci cineva ne-a zis, pe bună dreptate: „De ce nu faceți ceva la voi? Nu veniți și cereți să faceți regulă pe proprietatea altora.”

Aceste vorbe m-au marcat profund, ideea salvării unui alt adăpost montan am pus-o în plan secund și am reflectat mai mult la ce aș putea face mai departe.

Cugetarea nu a durat mult și în 2019, în mintea mea vedeam posibilă realizarea unui loc în care să organizăm tabere sociale pentru copii.

Pământul, nu era și nu este o problemă. În schimb era nevoie și încă avem nevoie de foarte multe resurse financiare, resurse de care nu dispunem.

Am întocmit un plan și am pornit la drum.

pe coastă proiect social

Cum vorba românească „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg” are sens, în Martie 2020 intram în lookdown, pandemia ajunge și la noi.

Cum activitatea asociației OM pe MUNTE este dependentă 100% de donații și sponsorizări, odată cu pandemia, veniturile noastre au scăzut dramatic.

Cu toate acestea, ne-am adaptat cum am putut la noua situație și am mers mai departe. Nu era suficient că nu mai beneficiam de donații, ne vedeam nevoiți să oprim și activitățile de voluntariat.

Totuși nu am stat degeaba și am reușit să amenajăm o mică livadă formată din meri, peri, cireși, vișini, pruni și arbuști fructiferi.

Flori de mai

Regulile pandemiei, stabilite în 2021, au fost mai blânde și ne-au permis să reluăm activitățile de voluntariat. Nu la capacitate maximă, dar era mai mult decât nimic.

Din păcate situația veniturilor nu s-a îmbunătățit. Donațiile veneau în special de la voluntari și de la prietenii lor, iar sponsorizările de la unele firme care ne-au susținut și în trecut. Motiv pentru care le mulțumim încă odată pentru încrederea acordată.

Cu toate astea, am reușit să constituim o bază solidă pe care să dezvoltăm proiectul nostru.

Dacă privim puțin în urmă, anul trecut nu a fost chiar atât de rău. Suntem bucuroși că am reușit să organizăm câteva activități de voluntariat la care au participat copii.

Am avut parte de o experiență frumoasă când la una dintre activități au participat copiii Asociației Terapii pentru Dezvoltarea Potențialului Uman, cărora le mulțumim pentru susținere și îi așteptăm să revină Pe Coastă, ori de câte ori doresc.

Concomitent am organizat „Școala dus cu cortul” pe coastă, pentru copii și adulți.

Slava Ukraini!” 2022 Pe Coastă proiect social între pandemie și război

Când credeam că am scăpat de restricțiile impuse de pandemie, anul 2022, debutează cu o tragedie în apropierea granițelor României. Un război pe care nu-l înțelegem!

Din nou proiectul nostru social este pus la grea încercare, nu că am fi reușit să ne revenim prea mult după cei doi ani de pandemie.

Un război care ne-a tăiat cu totul veniturile. De la începutul anului până acum, donațiile strânse nu ne ajung nici să plătim curentul electric sau încălzirea la sediul social.

Nu ne dăm bătuți, continuăm proiectul și facem tot ce ține de noi să ținem flacăra speranței aprinsă.

Sperăm să reușim în continuare să transmitem emoția „Pe Coastă”, astfel încât să ne bucurăm în continuare de susținerea oamenilor.

Din aprilie vom relua activitățile Pe Coastă și avem multă treabă.

Vă invităm să susțineți proiectul nostru

Dacă aveți posibilitatea, vă invităm să întindeți o mână de ajutor la realizarea proiectului social „Pe Coastă” – Tabere sociale pentru copiii care nu își permit o vacanță.
Puteți face donații:
Cu cardul prin PayPal: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=UR5VEQ63M2RBG
Cu cardul prin MobilPay: https://mpy.ro/4tvw4waer
Transfer bancar în unul dintre conturile deschise de Asociația OM pe MUNTE
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301 SWIFT/BIC BTRLRO22XXX
Puteți direcționa 3,5% din impozitul pe 2021 către Asociația OM pe MUNTE.

Formularul îl puteți descărca de pe site: https://redirectioneaza.ro/api/ngo/form/om-pe-munte

Îl completați cu datele dumneavoastră, îl semnați și îl depuneți la administrația fiscală de domiciliu sau îl puteți trimite către Asociația OM pe MUNTE, sat Drumul Carului, nr. 50, comuna Moieciu, județul Brașov, CP 507132

Bineînțeles, vă așteptăm #pecoastă!
Contact:
Asociația OM pe MUNTE
Tel/WhatsApp: 0729170973
E-mail: [email protected]

1 Comments:

  1. Imi place aceasta idee de a oferi copiilor oportunitati de care in mod normal nu ar putea sa beneficieze. Proiectul dumneavostra pe caval de la a crea un refugiu la o livada curata, arata cat de mult va implicati si va respect din tot sufletul. Aceasta initiativa ar trebui sa inspire si altii! Felicitari si succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *