Cabana Urlea, Phoenix la timpul prezent.

O rază de soare peste tot dezastrul.

Cabana Urlea, aripi de Phoenix.

Iubitorii de munte ai Poveștilor Carpaților, au pus mână de la mână și în 2018 au cumpărat cabana cu scopul de a o readuce în circuitul turistic montan din România, și pentru a oferi asistență turistică tuturor drumeților care caută un adăpost.

Însă, declinul a ajuns la apogeu anul acesta, când un incendiu provocat de o mână criminală a distrus ambele corpuri ale cabanei. Acest fapt a dat peste cap toate planurile de refacere a celebrului adăpost montan. Tot proiectul trebuie refăcut de la zero.

Unirea nu stă în vorbe, ci în fapte.

Invitația de a ne implica în mod direct în proiectul de reconstruire, ne onorează și în același timp este o provocare de nerefuzat pentru OM pe MUNTE.
Am decis să ne implicăm și să ne punem în slujba cabanei Urlea toată priceperea noastră.
Va fi greu, dar nu imposibil.
În acest scop am deschis un cont special pentru reconstruirea cabanei Urlea, cont în care puteți face donații în funcție de posibilități.

Noi renunțăm la timpul nostru liber, la resursele noastre limitate și facem voluntariat pentru a transforma cenușa rămasă din cabana Urlea într-un loc, așa cum era altădată, de suflet.
Pentru început, dumneavoastră puteți face donații! De exemplu prețul pentru o bere, o cafea, un suc, o cină în oraș, un litru de benzină, etc.

Cont special pentru cabana Urlea

Contul special creat pentru cabana Urlea este deschis de Asociația OM pe MUNTE la Banca Transilvania, cu numărul:
RO38BTRLRONCRT0301422302
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Banii strânși vor fi transferați către Asociația Poveștile Carpaților în baza unui contract de colaborare. Vor fi folosiți pentru a acoperi costurile de proiectare și pentru achiziționarea de materiale. De îndată ce proiectul va fi gata, vom avea posibilitatea de a vă pune la dispoziție o listă de materiale.

Puteți face donații în conturile Asociației Poveștile Carpaților pentru cabana Urlea
LEI: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 (ING Bank)
EURO: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 (ING Bank)

De asemenea, pentru orice idei de promovare și colaborare, nu ezitați să trimiteți un email: [email protected]

Este pentru prima dată după mulți ani, când două asociații montane își dau mâna și se susțin pentru salvarea unei cabane montane.

Așteptăm să vă alăturați demersului început de Asociația Poveștile Carpaților.

Contact Asociația Poveștile Carpaților: https://m.facebook.com/thestoriesoftheCarpathians/

Împreună putem!

Pentru început, ne vom concentra toate eforturile pentru reconstrucția corpului vechi de cabană, cel construit în urmă un 92 de ani și a ars anul acesta.

Sursa foto: http://calatorsuntpepamant.blogspot.com/2009/03/tabara-de-iarna-cabana-urlea-fagaras.html?m=1

Acesta va funcționa ca un refugiu turistic cu o capacitate extinsă și tot aici Poveștile Carpaților vor organiza șantierul pentru reconstrucția corpului mai mare al cabanei Urlea.

Scurt istoric

Cabana Urlea este situată în nord-estul crestei principale a Munților Făgăraș, pe culmea Moșului, la limita pădurii, în Poiana Curmăturii, la o altitudine de 1.533 m. Prima construcție a fost ridicată de către secția Făgăraș a SKV (Siebenburgischer Karpathenverein). Inaugurarea a avut loc la 3 iulie 1927. La 4 august 1935 a fost inaugurată oficial a doua construcție, cabana „nouă” fiind extinsă cu ocazia lucrărilor de renovare efectuate în anii 1981–1983.

Nimic nou, declinul a început imediat după 1989 și a continuat până în 2015, când a fost abandonată. Locul de suflet pentru mai multe generații de montaniarzi, a fost vandalizat și batjocorit an de an.

Este timpul să punem Urlea pe harta turismului montan național și internațional.

Sursa foto: Facebook Poveștile Carpaților

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: