Autobuzul copilăriei – un proiect social al Asociației OM pe MUNTE
„Autobuzul copilăriei” își începe călătoria în perioada 19-22 august 2022, ca parte integrată a proiectului social „Pe Coastă„, locul în care într-un viitor nu foarte îndepărtat va funcționa un Centru Social de Agrement pentru copiii care nu au posibilități materiale și financiare să meargă în vacanță.
Proiectul „Autobuzul copilăriei” este susținut exclusiv din donații și sponsorizări. Asociația OM pe MUNTE este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor de la ANAF. Se poate verifica pe portalul ANAF, dacă introduceți CIF 35055076.
Prima vacanță pentru 20 de copii de la Șindrilița

Întâmplător sau nu, prima pornire la drum a „Autobuzului copilăriei”, coincide cu prima vacanță pentru 20 de copii din Șindrilița, județul Ilfov.
Despre nevoile copiilor, dincolo de nevoile materiale, am aflat de la Dinu Lavinia, voluntar și susținător al activităților organizate de OM pe MUNTE, de vreo 3 ani încoace.
Lavinia ne-a povestit că de vreo câțiva ani, merge frecvent la Șindrilița și îi ajută pe copiii de acolo, și ne-a povestit despre Gina, ca despre un înger păzitor pentru copiii de acolo.
Gina este fiică a satului Șindrilița, a crescut acolo, trăiește acolo și cunoaște cel mai bine nevoile concrete ale copiilor. Chiar dacă de cele mai multe ori nu le poate alina nevoile materiale, este mai degrabă un doctor al sufletelor, care transformă din orice, zâmbete neprețuite pe chipurile inocente ale copiilor, de care are grijă necondiționat.
Din 2013, ofer suport educațional și emoțional copiilor din Șindirilița (satul meu natal) care simt nevoia de a-și completa cunoștințele și experiența copilăriei. Totul a început într-o iarnă geroasă, când primele activități ale copiilor au fost învățarea de colinde, de aici venind și numele sub care copiii își desfășoară activitatea: CORUL ȘCOLII DE DUMINICĂ, ZÂMBĂREȚII.
După ce revin în sat după orele de serviciu, fac zilnic lecții cu cei mici, facem de mâncare împreună, avem grijă de grădină, facem curat, într-un cuvânt: ne formăm, creștem și evoluăm împreună!
În prezent, toată activitatea celor 35-50 de copii se desfășoară într-o cameră de aprox. 10-12 mp, unde este amenajată și biblioteca și sunt stocate și materiale de joacă + 2/3 calculatoare nefuncționale.
Zilele de iarnă sunt foarte geroase în această cămăruță, printre nevoile cele mai stringente ale copiilor fiind lemnele de foc și rechizitele.
Personal, nu pot susține 35-50 de copii exclusiv din resursele mele.
Tocmai de aceea fiecare ajutor suplimentar primit va face toată diferența și va contribui enorm la viitorul tinerilor.
Gina Dobre – Pagina Galantom
Susțineți cu o donație sau sponsorizare organizarea acestei activități.
Ce ziceți? Ne putem baza pe dumneavoastră?
În cazul zâmbăreților de la Șindrilița, nu vorbim despre orice vacanță, este prima lor vacanță. Nici nu ne putem imagina cât de mult înseamnă asta pentru ei, cât de mult le va crește stima de sine, cât de mult își vor schimba percepția asupra vieții, descoperind lucruri noi.
Mulți dintre noi, în momentul vieții numit copilărie, am avut pe cineva lângă noi care să ne întindă o mână , să ne ajute să ridicăm capul din pământ și să privim cu seninătate, bucurie și speranță spre cer.
Donează kilometri pentru Autobuzul Copilăriei
Puteți face Donații cu cardul prin MobilPay:
Donații prin PayPal:
https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=UR5VEQ63M2RBG
Donații cu textul „Copii Șindrilița” prin transfer bancar în unul dintre conturile deschise de Asociația OM pe MUNTE:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX
Donează materiale
Ne puteți susține și material astfel:
- avem nevoie de 3 corturi de 2-3 persoane, pe care să le adaugăm lângă cortul mare de glamping și lângă cele două corturi deja existente;
- avem nevoie de 20 de saci de dormit, confort 0 grade Celsius;
- avem nevoie de 20 de salteluțe sau isoprene;
- avem nevoie de 20 de pijamale pentru sacii de dormit;
- avem nevoie de detergenți, săpun, gel de duș, pastă de dinți, hârtie igienică;
- avem nevoie de 20 de prosoape de baie;
- avem nevoie de materiale pentru jocuri în aer liber (mingi, ținte, arcuri, săgeți, etc);
- avem nevoie de două mese robuste cu bănci;
Cu excepția consumabilelor, toate materialele vor fi refolosite și ne va ajuta enorm la organizarea următoarelor activități sociale.
Pentru relații suplimentare legate de proiectul „Autobuzul Copilăriei” și nu numai vă rugăm să apelați cu încredere:
Constantin Țăposu – Tel/WhatsApp +40 729 170 973
Lavinia Dinu – Tel/WhatsApp +40 722 689 995