Anul 2019 debutează cu trei proiecte vitale pentru turismul montan din România. Acolo unde statul și proprietarii dezinteresați nu au văzut nimic, niște oameni s-au organizat în ONG-uri și clădesc cărămidă cu cărămidă turismul montan de mâine.
Proiectele lor sunt finanțate 100 % din donații/sponsorizări și implementate împreună cu voluntari, așa cum se obișnuia în urmă cu mai bine de 130 ani. Oamenii care contribuie la astfel de proiecte sunt cei care nu mai așteaptă să vină cineva să facă, sunt oameni care pun mâna, oameni care se implică.
Secretul acestor proiecte este că fiecare poate contribui cât de puțin pentru proiectul în care crede, fără să facă un sacrificiu prea mare. Fiecare om se simte parte integrată a rezultatului final. Asta înseamă că fiecare om va aprecia mult mai mult efortul depus, deoarece o mică bucățică din ceea ce a oferit se află acolo.
Mai departe vă propunem să urmăriți aceste proiecte(dacă mai știți altele, să ne dați de veste). Să le susțineți pe cât de mult puteți, pentru că merită să fie susținute și făcute cunoscute.
Cabana Urlea – Asociația Poveștile Carpaților
Puteți susține reconstrucția cabanei Urlea.
Noi credem în viitorul Cabanei Urlea. Împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului!
Vă reamintim modalitățile prin care puteți contribui la reconstrucția cabanei Urlea prin donații în conturile Asociaţiei Poveştile Carpaţilor cu textul CABANA URLEA specificat la detalii de plata :
Contul in LEI este: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 deschis la ING Bank
Contul in EURO este: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 deschis la ING Bank
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
Cont Paypal: PayPal.Me/UrleaNeedsYou
Pentru Directionare 2% din impozitul pe venit descărca formularul de aici: https://drive.google.com/open…
Cabana Urlea, împreună redeschidem Poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului!
De asemenea, pentru propuneri şi colaborări ne puteti contacta pe adresa de mail [email protected]
Cabana Urlea este o cabană desprinsă din poveştile Carpaţilor, iar această poveste noi credem ca merită spusă şi trăită mai departe şi de copiii nostri…
Cel mai ambițios proiect montan al anului 2019 din România.
În proiectul noii cabane am luat în considerare să păstrăm în mare parte arhitectura veche introducând elemente noi, atât pentru design dar mai ales pentru o rezistență mare în timp și o întreținere cât mai facilă, această cabană devenind prima cabana de altitudine din Carpații României recondiționată într-o manieră ecologică pornind de la impactul minim asupra mediului înconjurător al acțiunilor cuprinse în demersul lucrărilor de refacere cât și pe întregul ciclu de viață al cabanei.
Refacerea cabanei se va realiza cu ajutorul donațiilor și sponzorizărilor din partea celor care cred in acest proiect, noi suntem siguri că suntem mulți cei care ne dorim să revedem cabana Urlea functională, astfel că vă învităm să fiți și voi parte din această poveste, să participați cu o donație pentru Urlea și să dați de veste mai departe despre cel mai ambițios proiect montan al anului 2019 din România – „Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului.
Refugiul Scara – Asociația Montană Carpați (AMC)
Puteți susține reconstrucția Refugiului Scara
De care să fim mândri când îl privim, când îl folosim şi când va cruţa vieţi şi suferinţe!
A căzut refugiul Scara în Munţii Făgăraş şi Asociaţia Montană Carpaţi şi-a propus să-l înlocuiască cu unul nou.
Pe care speram sa nu se mai scrie niciodata: „Romani, curatati-va muntii!”
E nevoie de noi, toti, ca acest vis sa devina realitate! Unii dintre noi au pus, deja, umarul. Vin idei, propuneri, oferte de sprijin…
Biroul de arhitectura Bloc Office si proiectantul Axii au lansat deja un concept al viitorului refugiu.
Asa cum vezi daca dai click mai jos, vin si fonduri:
https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Refugiu-in-Saua-Scarii-Altul-mai-trainic-si-mai-frumos…
Daca vrei sa ajuti scrie-ne, doneaza (platforma te primeste sa donezi, fara nici un comision, minim 5 lei, nu trebuie sa finantezi doar tu refugiul!), imprastie vestea sau…macar, da un like la pagina dedicata acestui proiect (https://www.facebook.com/2146-metri-Noul-refugiu-Scara-495…/ ) si tine-ne pumnii stransi!
Ne sfătuiesc prieteni să căutăm sponsori care să finanțeze refacerea refugiului Scara.
Se poate face.
Dar noi visam la comunitatea aceea. A oamenilor de munte.
Care duc chitare în munți.
Care construiesc cabane.
Care rămân mereu tineri.
Dacă visezi ca noi, dacă trăiești ca noi, dacă te bucuri că Asociatia Montana Carpati și-a propus să refacă refugiul Scara nu uita că redirecționarea a doi la sută din impozitul pe venitul tău e cea mai simplă cale să ne vedem prin munți!
Ai aici formularul gata completat:
http://www.asociatiacarpati.ro/…/fisie…/989_formular_230.pdf
Scrie-ne la [email protected] pentru orice informatie suplimentara necesara!
Cabana Leaota – Asociația OM pe MUNTE
Munții Leaota, cu o culme principală de peste 38 km și o altitudine maximă de 2133 m, nu beneficiează de niciun adăpost turistic și pentru situații de urgență. Până în 2008 a funcționat pe piciorul muntelui Românescu, la altitudinea de 1330 m, Cabana Leaota. Penultimul proprietar a vrut să readucă adăpostul în circuitul turistic, însă un accident nefericit îi curmă viața. Urmașii au vândut proprietatea în anul 2011, împreună cu o suprafață de pădure și pășuni alpine, unei firme din județul Brașov. Din 2011 până în prezent firma respectivă nu a efectuat nicio lucrare de întreținere sau de conservare a construcției.
În lipsa unui contract de închiriere, cu drepturi și obligații, încă nu putem să intervenim asupra construcției.
Asociația OM pe MUNTE a început în anul 2018 să desfășoare mai multe activități de salvare a cabanei Leaota, activități care vor continua și în anul 2019.
Puteți susține proiectul de salvare a cabanei Leaota
Pană la data de 15 martie 2019 poți direcționa 2% către Asociația OM pe MUNTE.
Cum funcționează?
Completează formularul de pe pagina redirectioneaza.ro/om-pe-munte
Descarcă fișierul PDF și printează-l.
Adaugă CNP-ul, semnează formularul și apoi ai următoarele opțiuni:
Fie îl trimiți prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții
Fie îl trimiți prin curier sau poștă la adresa Asociației OM pe MUNTE, sat Drumul Carului, Nr. 50, comuna Moieciu, județul Brașov, CP 504132
Data limită de depunere a formularelor este 15 martie.
Mai multe formulare completate, mai multe activități realizate!Nu o să vorbim despre ce am reușit să facem până acum, nu credem că mai este de actualitate.
O să vorbim despre beneficiarii activității noastre.
Cele două adăposturi montane readuse la viață au oferit adăpost gratuit la peste 2500 de turiști, conform caietului turistului prezent în fiecare adăpost.
Nimic nu s-ar fi întâmplat dacă nu aveam sprijinul dumneavoastră. Împreună am reușit să îmbogățim, atât cât ne-am priceput, turismul montan din România. Activitățile noastre sunt dependente de susținerea dumneavoastră așa cum este un copil dependent de părinții lui. Atâta timp cât o să avem susținere, o să continuăm să mergem mai departe lăsând lucruri frumoase în urmă. Lucruri de care oricine poate beneficia într-o zi.
Pentru mai multe informații in legătură cu activitatea noastră, puteți să ne scrieți în privat, pe mail [email protected] sau să ne contactați telefonic la numărul 0729170973Actualizare balanță donații pentru o cabană în munții Leaota:
Până acum s-au strâns 3555 Lire Sterline (strângere de fonduri pe Facebook), 7529 Lei și 438 Euro prin transfer bancar, PayPal, în cadrul evenimentului „Cu cântec înainte!” și din licitația pentru tablourile donate de Pictor Sisu Vicentiu.
Cine dorește să ne sprijine, poate face donaţii prin PayPal https://www.paypal.me/AsociatiaOMpeMUNTE sau prin transfer bancar pentru Asociația OM pe MUNTE în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX
Este mult mai bine să reușim împreună decât să eșuăm separat!