Presedintele ATV RIDERS România

Președintele Consiliului Director al ATV RIDERS ROMÂNIA

[the_ad id=”21804″]

Președintele Consiliului Director al ATV RIDERS ROMÂNIA, Mihai Urmă, ne-a transmis un mesaj emoționant și realist în același timp, pe pagina facebook prin intermediul căreia colegul nostru strânge fonduri pentru salvarea cabanei Leaota, singurul adăpost montan.

 

Vezi strângerea de fonduri

Am decis sa scriu aici intrucat sprijin activitatea asociatiei Om pe Munte atat in calitate de iubitor de munte cat si in numele comunitatii pe care o reprezint.
Traim vremuri ale nonvalorilor, vremuri ale nepasarii, vremuri ale indiferentei, vremuri in care conteaza cati bani am strans si cat de bine sunt ”eu”. Uneori mai conteaza si copiii nostri, rareori si partenerul de viata. De restul… nu prea ne pasa. Se descurca ei…


Iata pe scurt tabloul societatii in care traim. Tablou pe care il regasim peste tot in jurul nostru, iar daca suntem suficient de atenti intr-un moment de introspectie, vom recunoaste aceste aspecte, in tot sau in parte si in noi. 


Ce da aurului valoare? Dar pietrelor pretioase?

Faptul ca sunt rare, sunt greu de gasit, deci sunt valoroase!
Oameni care declarativ iubesc muntele sunt multi. Am intalnit insa foarte putini care au si facut ceva pentru acesta, cat si pentru semenii lor. Unul dintre acestia este Costi, Presedintele asociatiei ”Om pe Munte”. Am fost impresionat de efortul pe care l-a facut pentru munte si pentru semenii nostri, efort care insa nu a fost deinteresat. A fost interesat insa tocmai acest ”interes” face orice om, orice organizatie sa fie altruist(a). Interesul este acela al binelui comun, nu al cifrelor care la final de an trebuie sa releve un anumit profit in bani. 


Fac un apel sa pretuim si sa sustinem adevaratele valori, cele putine pe care le mai putem identifica in jurul nostru!
Aceste valori sunt altruismul, dragostea fata de natura si binele general, camaraderia. Este rusinos sa criticam initiative curajoase, atat timp cat pe de-o parte nu cunoastem faptele despre care vorbim, iar pe de alta parte, toate dovezile sustin intentiile frumoase ale unor oameni valorosi. 


Am fost la Refugiul din Saua Strunga reabilitat de voluntarii asociatiei Om pe Munte avandu-l in frunte pe Costi. Am ascultat povestea lor, am cunoscut niste tineri extraordinari. Ei incearca sa faca in fiecare zi ceea ce noi restul, nu facem niciodata, sau nu reusim sa strabatem drumul de la intentie la actiune, la concret. Daca ei pot, hai sa ii sprijinim sa faca aceste lucruri si pentru noi, cei cu mai putina vointa sau cu o zona de confort din care iesim mai greu. Hai sa fim macar combustibil pentru motorul motivatiei lor! Nu frana initiativelor cele mai frumoase si dezinteresate!
Am fost si la refugiul Florei. Pozele pe care le au de aratat, refugiul cu usa deschisa fiecaruia dintre noi, sunt cele mai bune dovezi pentru seriozitatea si angajamentul lor!
Ma inclin in fata acestor oameni care reprezinta un exemplu pentru fiecare dintre noi!
Ei au in suflet o poveste frumoasa despre ce inseamna sa fii cu adevarat, roman!

Mihai Urma
Presedintele Consiliu Director
ATV Riders Romania

%d blogeri au apreciat: