Acum ori niciodată

Acum ori niciodată!

Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soartă.

Aşa cum „Râurile nu-şi beau propria apă; Pomii nu-şi mănâncă propriile fructe; Soarele nu stăluceşte pentru el însuşi”, nici noi nu construim adăposturi montane pentru noi. Oamenii care au contribuit la reconstrucţia acestor adăposturi şi oamenii care au trecut pragul pot confirma că ceea ce am spus mai sus este adevărat.

Acum ori niciodată să înţelegem, să privim adevărul în ochi şi să acţionăm, să construim, să întreţinem şi să preţuim frumosul pentru simplul fapt că nu ne aparţine. 

[the_ad id=”21749″]

Aveam fotografii mai bune şi totuşi am ales-o pe aceasta în mod simbolic.

Eu sunt Constantin, am 34 de ani şi strâng donaţii pentru a aduce la viaţă cabana Leaota, singurul adăpost montan pe un munte a cărei culme principală măsoară peste 38 km.

Ce mă recomandă pentu o astfel de iniţiativă? „Vocea şi talentul meu!” 

Cine donează pentru proiectul Asociaţiei OM pe MUNTE, o cabană în munţii Leaota?

În vremuri mult mai tulburi decât cele de astăzi nişte oameni au reuşit să facă nişte lucruri extraordinare şi noi nici măcar nu am reuşit să întreţinem ceea ce ei au construit. 

Ce aveau ei şi nu avem noi? Eu zic că aveau alt set de valori la care se raportau. Neputinţa noastă pleacă exact de la această lipsă de valori sau de la adoptarea unor nonvalori care promovează individualismul, egoismul şi care hrănesc ego-ul. 

În general oamenii au devenit conduşi de ură, invidie, mânie şi chiar dacă în sinea lor sunt de acord cu tine, în realitate nu te vor ajuta sau mai rău îţi vor pune beţe în roate. „De ce să facă! Are el un interes! Sigur ascunde ceva! etc”. 

Există şi oamenii care se implică, oameni care văd imaginea de ansamblu, oameni pe care ne bazăm în proiectele noastre şi în faţa cărora ne scoatem pălăria. Ei sunt cei care cred, donează, participă voluntar la activităţi, ei sunt cei care au alt sistem de valori şi viaţa lor se desfăşoară în general după principii bine stabilite.

Pe cine ajută proiectul nostru? Ajută pe toată lumea de la comunităţile locale până la turişti, şcoli, cluburi montane, asociaţii non-profit, agenţii de turism, ghizi montani, centre de plasament, etc. Nu în ultimul rând ne ajută pe noi toţi, ne lărgeşte orizontul, ne dezvoltă capacitatea de a ne organiza şi de a interveni în salvarea diverselor adăposturi montane şi nu numai.

Drumul de la vis la realitate necesită un buget de cel puţin 120.000 Euro, din care până la momentul scrierii articolului am reuşit să strângem puţin peste 3%. 

Pe site puteţi găsi mai multe informaţii despre activităţile desfăşurate până în prezent de către voluntarii OM pe MUNTE.

Viitorul adăpost montan va fi administrat de către Asociaţia OM pe MUNTE, organizaţie non-profit.

Puteţi face donaţii astfel:

Direct prin Facebook: https://www.facebook.com/donate/1016261158555359/

Prin PayPal: https://www.paypal.me/AsociatiaOMpeMUNTE

Prin transfer bancar pentru Asociația OM pe MUNTE în contul deschis la Banca Transilvania, cu numărul:
Lei: RO65BTRLRONCRT0301422301
Euro: RO15BTRLEURCRT0301422301
Lire sterline: RO15BTRLGBPCRT0301422301
SWIFT/BIC BTRLRO22XXX

Vă mulţumesc pentru încredere şi sprijinul acordat! Acum ori niciodată împreună înţelegem cu adevărat şi aplicăm sensul propoziţiilor: „Râurile nu-şi beau propria apă; Pomii nu-şi mănâncă propriile fructe; Soarele nu stăluceşte pentru el însuşi”.

Cu stimă,

Constantin Ţăposu, preşedinte Asociaţia OM pe MUNTE

 

[supsystic-gallery id=’5′]

 

 

 

%d blogeri au apreciat: