După cum prea bine știți, în septembrie începe școala.
Școala de dus cu cortu’ pe coastă
Școala de dus cu cortu’ este un proiect pilot al Asociației OM pe Munte, prin intermediul căruia ne-am propus să întindem o mână de ajutor celor care își doresc să înceapă propria aventură cu cortul în natură și din diverse motive nu au îndrăznit să facă acest pas până acum.
Proiectul se adresează atât adulților cât și copiilor însoțiți.
Participarea la activități este gratuită și se realizează pe baza unei programări. Cei care doresc să ne susțină activitatea o pot face cu donații.
Împreună cu voluntari am reușit să creăm Pe Coastă un mic ecosistem care permite, în condiții de maximă siguranță, desfășurarea activităților.
Ieșirea cu cortul este cea mai simplă cale de apropiere cu natura. Între tine și natură nu vor sta pereți groși de ciment și nici șosele late pline de autovehicule.
Între tine și natură nu va sta decât o foaie subțire de cort care îți va permite să iei pulsul naturii. Practic vei auzi și vei simți fiecare mișcare care se întâmplă în jurul tău. La început poate părea înspăimântător, însă, îți reamintesc că Pe Coastă ești în siguranță și te afli aici ca să revii la natură. Nu poți reveni la natură dacă nu o simți.
Școala de dus cu cortu’ se organizează la cerere atât în timpul săptămânii cât și în weekend-uri, indiferent de condițiile meteo, pentru cel puțin o noapte de stat la un milion de stele, iar dacă se suprapune cu activitățile deja programate, participanții vor avea posibilitatea să participe la ele.
Dacă nu ai mai ieșit niciodată cu cortul, nu ai de unde să știi dacă ieșirile vor fi pe placul tău și nu are rost să investești bani în echipament.
La școala de dus cu cortu’ vei primi cort, isopren și sac de dormit pe care să le folosești pe toată durata activității. În afară de echipamentul individual(rucsac, ghete înalte cu talpa aderentă, pelerină de ploaie, tricou, polar, greacă, frontală, haine de schimb, alimente), nu trebuie să ai la tine decât un cearceaf pentru sacul de dormit. Cearceaful este obligatoriu.
Împreună vom învăța:
În primul rând vom învăța să depășim frica de necunoscut. Dacă ați văzut multe filme de groază, va fi puțin mai dificil să treceți peste 😁 dar nu imposibil. Este foarte important „mindsetul” cu care veniți.
Să identificăm locul cel mai bun în care putem amplasa cortul, poate face diferența dintre un somn liniștit și o noapte albă. Locul trebuie să fie pe cât posibil de drept, fără denivelări și să nu rețină apa în caz de precipitații.
Să instalăm cortul, să-l ancorăm bine ca să nu ne trezim că peste noaptea ajungem să ne învelim cu el. Accesul și ieșitul în cort trebuie să fie facil.
Vatra de foc, distanța față de cort, distanța față de vegetație, metode de a manipula focul în condiții de siguranță.
Depozitarea alimentelor pe timpul nopții ne poate feri de vizitatori nepoftiți.
Delimitarea unui perimetru și instalarea unui sistem minim de alarmare cu clopoțel.
Demontarea cortului, strângerea sacului de dormit, igiena și ridicarea deșeurilor sunt foarte importante deoarece la final nu trebuie să rămână decât iarba culcată în locul în care a fost cortul.
Examenul
După ce mai multe serii vor fi trecut pe la noi, vom organiza o ieșire în sălbăticie, unde fiecare va avea posibilitatea să pună în practică cunoștințele dobândite.
În urma examenului se va elibera o diplomă de participare.
Detalii și relații suplimentare și înscriere: telefon/WhatsApp 0729170973 prin e-mail [email protected] sau prin mesaj pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/OmPeMunte