Veste tristă pentru pasionații de drumeții montane

Veste tristă!

Sursa foto: turismland.ro

Veste tristă pentru pasionații de drumeții montane și pentru comunitatea OM pe MUNTE.

Cabana Poiana Izvoarelor și-a închis din nou ușile, după aproape un an de când a fost redeschisă de către o familie cu suflet de montaniard.

„Am căzut de comun acord cu proprietarul, am predat totul și am plecat.

Din păcate chiria era prea mare pentru a putea ramane la cabană, condițiile chiriei ne-au copleșit.

Nici până acum nu a fost ușor, mai ales că vine iarna. Iarna trecută, Sebi a stat aproape în permanență la cabană.

Pentru noi, la nivel de familie, decizia a fost luată, să nu mai continuăm.

Noi mulțumim! Tuturor celor care ne-au trecut pragul. A fost o experiență plăcută. Am cunoscut mulți oameni buni. „

Cabana BNR

La altitudinea de 1455 de metri a fost construită Cabana Poiana Izvoarelor, în 1940, de Banca Națională a României, pentru funcționarii băncii. A fost reamenajată și mărită între 1964 și1966 de către  Întreprinderea Regională a Staţiunilor Balneo-Climaterice Sinaia.

Vestea tristă pentru pasionații de drumeții montane este că și noi greșim undeva.

Vestea tristă pentru noi este că în acest weekend plănuiam să mergem la cabana Poiana Izvoarelor, să vorbim cu familia care a închiriat locația și să vedem cum putem să-i susținem să o păstreze.

Din păcate a fost prea târziu, mult prea târziu.

Veste tristă pentru entuziasm!

Proprietarii de la Babele, Caraiman, Leaota, Poiana Izvoarelor, Miorița, Malița, zici că sunt vorbiți să pună pe butuci turismul montan. Patru dintre acestea sunt în Bucegi.

Proprietarii lor nu au înțeles și nu vor înțelege niciodată că aceste cabane montane nu sunt afaceri, ele țin de suflet și de mândria noastră românească, de a avea case de oaspeți la înălțime. Nu mai zicem nimic de rușine, că nu știu ce e aia.

6 Comments:

  1. Anonim

    aceasta cabana este foarte greu de aprovizionat -desi se afla intr-o zona placuta -dar izolata -in perioada interbelica a rezistat prin colaborarea celor de la cab diham militar care prin prietenia dintre cabane se ajutau etc a

  2. Doru B.

    Vorba multa fara a se pune punctul pe i.Aici buba e chiria prea mare, daca era mai suportabila ar fi ramas oamenii.Niciodata n-am sa inteleg acesti proprietari de spatii comerciale, prefera sa inchida si sa nu ia nici un ban decat sa ia o chirie mai mica si sa traiasca toata lumea.

  3. Mihai

    2/3 din articol este scris excelent.

    Finalul articolului insa pare scris de altcineva care nu are legătură cu viața reală

    Să sugerezi că toți cabanierii s-au înțeles să pună pe butuci turismul de la înălțime și ca nu tin cont că acolo e vorba de mândrie națională, arată un grad ridicat de neînțelegere a principiilor economiei și putin infantilism (putin mai mult) . 😂

    Îmi venea să îi spun celui care a scris finalul articolului “Bine, mă, ia tu cu mândrie banii tăi, bagă-ți picioarele în viața de familie și hai de susține mândria națională!

  4. Tudor

    Cabana asta ca sa fie salvata are nevoie de bani banii pot venii din inchirierea camerelor cabanei si din vanzarea diferitelor produse la cabana (mancare , bautura , si diverse ) pt toate astea iti trebuie personal care trebuie platit , din pacate la noi in tara tot personalul calificat in domeniul ospitalitatii pleaca din tara si lucreaza pe banii care trebuie pt ca la noi trebuie sa recunoastem salariile in domeniul asta sunt egale cu zero pt munca depusa , deci cabana Poiana Izvoarelor poate fii salvata doar cu bani , bani multi , hai sa ne trezim si sa spunem lucrurilor pe nume ca nu tine mandria si orgoliul de foame

  5. Ovidiu Munteanu

    E la mică distanță de cabana Diham, care ia caimacul. La Diham, are parcare, deci pot ajunge și cei pe care nu-i duc picioarele, ca la Poiana Secuilor.

  6. Cezar

    Cred ca încurcam un pic borcanele… Proprietarul de afacere – chit ca asta este o cabana – nu poate sustine afacerea la infinit din propriile buzunare, daca ea nu este rentabila… Nu poate el sustine mandria noastra nationala de a avea case la altitudine, pe banii lui. Statul roman trebuia sa gestioneze aceste locatii, dar multi dintre decidenti n au nimic de a face cu romanismul si cu atat mai putin cu mandria nationala! Revenind la cazul in speta, prin pozitia sa in apropierea cab. Diham si Gura Diham este limpede ca aceasta cabana nu poate concura. De altfel, chiar faptul că ea a fost construită de BNR arată că nu a fost gândită pe un criteriu de rentabilitate, ci doar pt. poziția ei pitorească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *